Cookie- och Sekretesspolicy

Panasonic utmanar Olympus

För omkring fem månader sedan presenterade Olympus den banbrytande kameran E-P1, som använder den speciella Micro Four Thirds-standarden. Kameran, som mest av allt kan betecknas som en systemkamera utan spegel, är nästan lika kompakt som en kompaktkamera. Nu har Panasonic kommit med sitt bidrag i detta segment. Lumix DMC-GF1 liknar Olympus E-P1 på många sätt, och det är ingen tillfällighet, för de båda tillverkarna har samarbetat vid utvecklingen av Micro Four Thirds.

  • 15.10.2009

En markant skillnad mellan de två modellerna är bildstabiliseringen, som hos Olympus sitter i kamerahuset, medan den hos Panasonic sitter i objektivet. Lumix DMC-GF1 är den tredje modellen i G-serien, som kännetecknas av kompakta kameror för fotoentusiaster som tycker att en traditionell systemkamera är för stor. GF1 har en upplösning på 12,1 megapixlar och kan spela in video i HD med 720p i formatet AVCHD Lite. Kameran kan ta upp till tre bilder per sekund. Den har inte inbyggd sökare, så man är hänvisad till lcd-skärmen på 3,0 tum. En separat digital sökare kan dock köpas som tillbehör. Den monteras i kamerans blixtsko och kostar 2499 kronor.

Väljer man att köpa kameran utan objektiv kostar den 7499 kronor. Med ett zoomobjektiv på 14–45 mm blir priset 9 999 kronor. Det går för övrigt att använda objektiv från både Panasonic och Olympus.

Tillgång till allt

Beställ Bonnier Digital Foto och få fri tillgång till Prylguiden, Fördelszonen, ditt eget fotoalbum och hundratals fotokurser.
Beställ Bonnier Digital Foto

Årets bästa erbjudande!

Få 2 nummer av Digital FOTO + Bluetooth-hörlurar. Du sparar 713,80 kronor och får tillgång till en uppsjö av extra online-förmåner.

Årets bästa erbjudande!

> Beställ här

Fördelszonen!


Nu får alla våra läsare tillgång till exklusiva videor, smarta tips, kurser, program och testbilder samlade i vår splitternya Fördelszon.
Besök Fördelszonen

Gratis nyhetsbrev

Skriv in e-postadress och klicka på "Beställ":

Allt om Nikon

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Besök Fördelszonen

Nya online-förmåner bestående av videor, ...

GoPro HERO4 kamera

Vad är en GoPro kamera? Är de vattentäta? Kan ...

Se alla PLUS-fördelar

Beställ Digital Foto för alla och få tillgång ...

Bli vän med Digital Foto för alla på Facebook

Bli vän med Nordens största fototidning. Var ...

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Bonnier DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International A/S | Juridisk information | Kontakta oss