Cookie- och Sekretesspolicy

Panasonic Lumix DMC-GF2

Vid första ögonkastet ser GF2 ut som den gamla GF1. Men man märker snart att Panasonic har ansträngt sig för att göra kameran MINDRE, LÄTTARE OCH MER ANVÄNDARVÄNLIG.

  • 27.05.2011

Panasonic Lumix DMC-GF2 avlöser GF1, som under ett och et halvt år var marknadens bästa systemkamera utan elektronisk sökare. Som namnet antyder är modellerna släkt. De karakteriseras av det utbytbara objektivet med Micro Four Thirds-fattning och den inbyggda blixten. En elektronisk sökare kan monteras på bägge kamerorna, men den kostar hela 2 499 kronor. Den som gärna vill ha en sökare bör ta en närmare titt på den nya systermodellen Lumix DMC-GH2, som vi recenserade i DIGITAL FOTO för alla nr 6/11. Den största skillnaden mellan GF1 och GF2 är att den senare är mindre och lättare. Den säljs med ett nytt objektiv på 14 mm, vilket motsvarar 28 mm inklusive brännviddsförlängningen. Objektivet är bara två centimeter tjockt och har en anständig ljusstyrka på F2.5.

De välkända kompaktkamerorna Canon Powershot G12 och Nikon Coolpix P7000 är en aning större än GF2. Dessa båda vänder sig till samma entusiastsegment och har en sensor på 7,6 x 5,7 mm. Lumix GF2 har en sensor med måttten 18,0 x 13,5 mm, alltså större än de två andra tillsammans. Det betyder att varje pixel på GF2:ans sensor är mer än dubbelt så stor som hos konkurrenterna, och i praktiken ger detta Panasonic en bildkvalitet som är i en helt annan klass, eftersom större pixlar ger en renare bildsignal. Canon och Nikon har visserligen zoomobjektiv, men det kan GF2 också få, för till skillnad från de två andra har den utbytbart objektiv.

Betyg: 85%

Läs mer
Läs HELA artikeln i Digital Foto För Alla nr 8 som finns i butik nu.

KLICKA HÄR FÖR ATT BESTÄLLA DIGITAL FOTO FÖR ALLA
        BESTÄLL DIGITAL FOTO FÖR ALLA


Tillgång till allt

Beställ Bonnier Digital Foto och få fri tillgång till Prylguiden, Fördelszonen, ditt eget fotoalbum och hundratals fotokurser.
Beställ Bonnier Digital Foto

Läs mera om

Årets bästa erbjudande!

Få 2 nummer av Digital FOTO + Bluetooth-hörlurar. Du sparar 713,80 kronor och får tillgång till en uppsjö av extra online-förmåner.

Årets bästa erbjudande!

> Beställ här

Fördelszonen!


Nu får alla våra läsare tillgång till exklusiva videor, smarta tips, kurser, program och testbilder samlade i vår splitternya Fördelszon.
Besök Fördelszonen

Gratis nyhetsbrev

Skriv in e-postadress och klicka på "Beställ":

Allt om Nikon

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Besök Fördelszonen

Nya online-förmåner bestående av videor, ...

GoPro HERO4 kamera

Vad är en GoPro kamera? Är de vattentäta? Kan ...

Se alla PLUS-fördelar

Beställ Digital Foto för alla och få tillgång ...

Bli vän med Digital Foto för alla på Facebook

Bli vän med Nordens största fototidning. Var ...

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Bonnier DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International A/S | Juridisk information | Kontakta oss