Cookie- och Sekretesspolicy

Panasonic Lumix DMC-FZ48

Bildkvaliteten i Panasonics zoomkameror har alltid varit bra. Det gäller också FZ48, MEN TYVÄRR HAR DET FÖRSVUNNIT EN VIKTIG FUNKTION som fanns på föregångaren.

  • 28.10.2011

Det är mycket lite man inte kan göra med Panasonic Lumix DMC-FZ48. Med bara en lätt tryckning på zoomknappen rör sig objektivet snabbt och exakt genom det enorma zoomomfånget från 25˜mm till 600˜mm. Det är lätt att pricka mellaninställningarna, vilket inte alltid är fallet med konkurrenternas zoomkameror, och man kan fokusera så nära att man kan ta bra närbilder av exempelvis blommor och ° ärilar. Det kanske bästa av allt är att Leica-objektivet i samarbete med Panasonics nya så kallade FHD-bildprocessor ger en förbluffande bra bildkvalitet med en skärpa som är en klass över de flesta motsvarande kameror. Missteckningen är ytterst beskedlig, och bildkorn syns först vid ISO˜1 600. Blixten lyser ut bildytan jämnt. Jämfört med den förra modellen överraskar FZ48 på ett par punkter. Objektivet är oförändrat, bortsett från att linserna har fått en ny och bättre beläggning som bland annat motverkar reflexer. Upplösningen har minskats från 14,0 till 12,0˜megapixlar, vilket är vettigt med tanke på att större pixlar ger skarpare bilder med mindre brus. Dessutom har möjligheten att styra jpeg-bildalstringen förbättrats. Däremot är det obegripligt att kameran inte längre ger möjlighet att fotografera i råformat.

Betyg: 88%

Läs mer
Läs HELA artikeln i Digital Foto För Alla nr 16 som finns i butik nu.

BESTÄLL DIGITAL FOTO FÖR ALLA

Tillgång till allt

Beställ Bonnier Digital Foto och få fri tillgång till Prylguiden, Fördelszonen, ditt eget fotoalbum och hundratals fotokurser.
Beställ Bonnier Digital Foto

Årets bästa erbjudande!

Få 2 nummer av Digital FOTO + Bluetooth-hörlurar. Du sparar 713,80 kronor och får tillgång till en uppsjö av extra online-förmåner.

Årets bästa erbjudande!

> Beställ här

Fördelszonen!


Nu får alla våra läsare tillgång till exklusiva videor, smarta tips, kurser, program och testbilder samlade i vår splitternya Fördelszon.
Besök Fördelszonen

Gratis nyhetsbrev

Skriv in e-postadress och klicka på "Beställ":

Allt om Nikon

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Besök Fördelszonen

Nya online-förmåner bestående av videor, ...

GoPro HERO4 kamera

Vad är en GoPro kamera? Är de vattentäta? Kan ...

Se alla PLUS-fördelar

Beställ Digital Foto för alla och få tillgång ...

Bli vän med Digital Foto för alla på Facebook

Bli vän med Nordens största fototidning. Var ...

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Bonnier DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International A/S | Juridisk information | Kontakta oss