Cookie- och Sekretesspolicy

På land och i vattnet

Om du letar efter en bra sommarkamera som kan användas både på land och i vattnet kan Pentax nya kompaktkamera vara ett alternativ.

  • 08.07.2008

Optio W60 från Pentax är nämligen både vatten- och dammtät och kan bl.a. klara sig i två timmar under vattnet på upp till fyra meters djup. Optio W60 är konstruerad för att kunna utsättas för lite av varje. Förutom att den är vatten- och dammtät kan den användas vid minusgrader, så man kan även ta den med sig på vintersemestern. Pentax understryker dessutom att den är en av de lättaste vattentäta kamerorna hittills.

Nyutvecklat objektiv

Kameran har en bildsensor på 10,0 megapixlar och är utrustad med ett nytt vidvinkelobjektiv på 28 mm med 5x optisk zoom. Objektivet har ett utmärkt brännviddsomfång som motsvarar 28–140 mm. Video spelas in i HD-kvalitet, och kameran har testats för att kunna fungera i temperaturer på ner till tio minusgrader. Vid normal fotografering kan man dessutom använda en digital funktion som kompenserar för oskärpa om kameran utsätts för skakningar, särskilt när man fotograferar under vattnet. Optio W60 kan känna igen upp till 32 ansikten åt gången på bara 0,03 sekunder, och inte nog med det – den har dessutom en särskild porträttfunktion som ser till att bilden inte tas förrän personen i motivet ler. En annan praktisk funktion varnar fotografen om modellen råkat blinka precis när bilden togs. Dessutom har kameran en så kallad Super Macro-inställning, som kan gå ända ner till en centimeter och förstora även de allra minsta motiven. Pentax Optio W60 finns i färgerna silver, korall och havsblått.

Tillgång till allt

Beställ Bonnier Digital Foto och få fri tillgång till Prylguiden, Fördelszonen, ditt eget fotoalbum och hundratals fotokurser.
Beställ Bonnier Digital Foto

Årets bästa erbjudande!

Få 2 nummer av Digital FOTO + Bluetooth-hörlurar. Du sparar 713,80 kronor och får tillgång till en uppsjö av extra online-förmåner.

Årets bästa erbjudande!

> Beställ här

Fördelszonen!


Nu får alla våra läsare tillgång till exklusiva videor, smarta tips, kurser, program och testbilder samlade i vår splitternya Fördelszon.
Besök Fördelszonen

Gratis nyhetsbrev

Skriv in e-postadress och klicka på "Beställ":

Allt om Nikon

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Besök Fördelszonen

Nya online-förmåner bestående av videor, ...

GoPro HERO4 kamera

Vad är en GoPro kamera? Är de vattentäta? Kan ...

Se alla PLUS-fördelar

Beställ Digital Foto för alla och få tillgång ...

Bli vän med Digital Foto för alla på Facebook

Bli vän med Nordens största fototidning. Var ...

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Bonnier DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International A/S | Juridisk information | Kontakta oss