Cookie- och Sekretesspolicy
Olympus E-30

Olympus tar sig in i mellanklassen

Olympus inleder en ny kameraserie med den pinfärska modellen E-30, som vänder sig till erfarna fotoentusiaster. Kameran bjuder bland annat på blixtsnabb autofokus som även fungerar i svagt ljus.

  • 06.01.2009

Nu tar Olympus upp kampen mot entusiastmodeller som Canon EOS 50D och Nikon D90 med nya E-30, som verkar vara den första modellen i en ny kameraserie. Detta är nämligen Olympus första digitala systemkamera med två siffror i namnet.

Under 2000 och 2001 lanserade tillverkaren modellerna E-10 och E-20, som fun gerar som systemkameror men har fasta objektiv. Nya Olympus E-30 är däremot en riktig systemkamera som hamnar mellan de billigare modellerna E-420 och E-520 och den halvprofessionella E-3, vad gäller såväl specifikationer som pris.

Olympus E-30Skärmen är helt flexibel, så man kan titta på den även när man fotograferar ur sneda vinklar. Naturligtvis har den direktvisning.

E-30 liknar i mångt och mycket den mer avancerade modellen. Bildprocessorn har dock uppgraderats, så man kan ta fem bilder i sekunden, precis som med E-3, trots att upplösningen ligger på 12,2 megapixlar jämfört med den äldre modellens 10 megapixlar. E-30 är dock inte riktigt lika robust och tätad mot fukt och damm som E-3.

Fungerar i svagt ljus

E-30 har ärvt autofokussystemet, som enligt Olympus hör till de snabbaste varianterna på marknaden. De 11 fokuspunkterna är alla av korstyp, vilket ger större precision. Kamerans autofokus lär vara mycket ljuskänslig, vilket gör att man kan fokusera i svagt ljus.

Olympus E-30

E-30 har en rad effektfilter som bl. a. kan förstärka färgerna, ge ett mjukt skimmer eller efterlikna effekten från en hålkamera.

Priset för E-30 är ännu inte fastställt, men vi tror att huset kommer att kosta ca 14 000 kronor.

Tillgång till allt

Beställ Bonnier Digital Foto och få fri tillgång till Prylguiden, Fördelszonen, ditt eget fotoalbum och hundratals fotokurser.
Beställ Bonnier Digital Foto

Årets bästa erbjudande!

Få 2 nummer av Digital FOTO + Bluetooth-hörlurar. Du sparar 713,80 kronor och får tillgång till en uppsjö av extra online-förmåner.

Årets bästa erbjudande!

> Beställ här

Fördelszonen!


Nu får alla våra läsare tillgång till exklusiva videor, smarta tips, kurser, program och testbilder samlade i vår splitternya Fördelszon.
Besök Fördelszonen

Gratis nyhetsbrev

Skriv in e-postadress och klicka på "Beställ":

Allt om Nikon

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Besök Fördelszonen

Nya online-förmåner bestående av videor, ...

GoPro HERO4 kamera

Vad är en GoPro kamera? Är de vattentäta? Kan ...

Se alla PLUS-fördelar

Beställ Digital Foto för alla och få tillgång ...

Bli vän med Digital Foto för alla på Facebook

Bli vän med Nordens största fototidning. Var ...

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Bonnier DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International A/S | Juridisk information | Kontakta oss