Cookie- och Sekretesspolicy
Olympus SP-800UZ

Olympus SP-800UZ

Med hela 30x zoom har Olympus ännu en gång satt ett nytt världsrekord. Deras SP-800UZ är nämligen den första kameran någonsin med så mycket inbyggd zoom.

  • 17.02.2010

Den täcker ett brännviddsomfång från hyfsade 28 mm till extrema 840 mm. Det kan ingen annan mäta sig med, och det är betydligt mer än man får med de kameror med upp till 26x zoom som vi testar i tidningen. Ett så stort brännviddsomfång lär till och med imponera på yrkesfotograferna. SP-800UZ har en upplösning på hela 14,0 megapixlar och kan ta actionfyllda bildserier med upp till 10 bilder per sekund.

Tänker själv

Man kan också spela in video i HD-kvalitet. Av den anledningen har Olympus valt att släppa xD-korten och använder i stället SD-kort, som finns med större kapacitet och högre hastigheter.

Det finns även två gigabyte inbyggt minne. Kameran har dessutom en funktion med vilken personer, lokaliteter och händelser kan markeras.

Skärmen på SP-800UZ mäter 2,7 tum och har en upplösning på 230 000 punkter. Och med det nya verktyget Fotosurfing är det lättare att bläddra igenom sina bilder på skärmen, där man också kan välja att se dem i TV-formatet 16:9. Med funktionen AF tracking, som följer motiv i rörelse, är det lättare att ta skarpa bilder, och programmet iAuto analyserar motivet så att kameran automatiskt ställer in sig korrekt genom att välja det bästa programmet.

SP-800UZ kan laddas via en usb-kabel i datorn och kostar 4 000 kronor.

Tillgång till allt

Beställ Bonnier Digital Foto och få fri tillgång till Prylguiden, Fördelszonen, ditt eget fotoalbum och hundratals fotokurser.
Beställ Bonnier Digital Foto

Läs mera om

Årets bästa erbjudande!

Få 2 nummer av Digital FOTO + Bluetooth-hörlurar. Du sparar 713,80 kronor och får tillgång till en uppsjö av extra online-förmåner.

Årets bästa erbjudande!

> Beställ här

Fördelszonen!


Nu får alla våra läsare tillgång till exklusiva videor, smarta tips, kurser, program och testbilder samlade i vår splitternya Fördelszon.
Besök Fördelszonen

Gratis nyhetsbrev

Skriv in e-postadress och klicka på "Beställ":

Allt om Nikon

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Besök Fördelszonen

Nya online-förmåner bestående av videor, ...

GoPro HERO4 kamera

Vad är en GoPro kamera? Är de vattentäta? Kan ...

Se alla PLUS-fördelar

Beställ Digital Foto för alla och få tillgång ...

Bli vän med Digital Foto för alla på Facebook

Bli vän med Nordens största fototidning. Var ...

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Bonnier DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International A/S | Juridisk information | Kontakta oss