Cookie- och Sekretesspolicy

Olympus E-P3

Olympus uppfann tillsammans med Panasonic den spegellösa systemkameran med stor sensor och utbytbart objektiv. Och intresset för denna kompakta kameratyp blir allt större. Olympus kommer med E-P3 med den tredje generationen av PEN-systemet. Den här gången har Olympus bl.a. förbättrat kameran på ett mycket viktigt område, vilket gör E-P3 spännande på allvar.

  • 07.10.2011

För två år sedan gjorde Olympus revolution genom att introducera den spegellösa kameran i form av den första digitala PEN-modellen E-P1. Med sin stora sensor och utbytbara objektiv hade den nya kameran bildkvalitet som en systemkamera, samtidigt som den var inte större eller tyngre än en stor kompaktkamera. Anledningen till detta var att den var byggd som en spegelreflexkamera, fast utan spegeln. Sedan dess har andra kameratillverkare följt efter, och typen har blivit allt populärare på marknaden för kameror med utbytbara objektiv.
Olympus har utökat sitt försprång gentemot konkurrenterna med flera modeller i olika prisklasser. Här tar vi oss an nya E-P3 som är toppmodell i den tredje generationen av PEN-systemet.
På utsidan får man titta noga för att se skillnaderna jämfört med tidigare modeller, men de finns. Olympus har hållit fast vid den ursprungliga retrodesignen, och inte heller den nya modellen har någon elektronisk sökare. I gengäld finns det numera plats för en inbyggd uppfällbar blixt. Av denna anledning har kamerans inställningsratt flyttats till en mer konventionell plats längst upp till höger på kameran.

Betyg: 85%

Läs mer
Läs HELA artikeln i Digital Foto För Alla nr 15 som finns i butik nu.

KLICKA HÄR FÖR ATT BESTÄLLA DIGITAL FOTO FÖR ALLA
        BESTÄLL DIGITAL FOTO FÖR ALLATillgång till allt

Beställ Bonnier Digital Foto och få fri tillgång till Prylguiden, Fördelszonen, ditt eget fotoalbum och hundratals fotokurser.
Beställ Bonnier Digital Foto

Årets bästa erbjudande!

Få 2 nummer av Digital FOTO + Bluetooth-hörlurar. Du sparar 713,80 kronor och får tillgång till en uppsjö av extra online-förmåner.

Årets bästa erbjudande!

> Beställ här

Fördelszonen!


Nu får alla våra läsare tillgång till exklusiva videor, smarta tips, kurser, program och testbilder samlade i vår splitternya Fördelszon.
Besök Fördelszonen

Gratis nyhetsbrev

Skriv in e-postadress och klicka på "Beställ":

Allt om Nikon

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Besök Fördelszonen

Nya online-förmåner bestående av videor, ...

GoPro HERO4 kamera

Vad är en GoPro kamera? Är de vattentäta? Kan ...

Se alla PLUS-fördelar

Beställ Digital Foto för alla och få tillgång ...

Bli vän med Digital Foto för alla på Facebook

Bli vän med Nordens största fototidning. Var ...

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Bonnier DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International A/S | Juridisk information | Kontakta oss