Cookie- och Sekretesspolicy
Canon EOS 550D

Nya EOS 550D med häftig skärm

Upplösningen på både bilder och lcd-skärm har ökat rejält på den nyaste modellen i Canons populära tresiffriga systemkameraserie. Och nya EOS 550D har dessutom utrustats med funktioner från betydligt dyrare släktingar som EOS 7D.

  • 09.02.2010

Lcd-skärmen på kamerans baksida sätter nytt rekord för en systemkamera med en upplösning på hela 1040000 punkter, vilket ger ännu bättre detaljering än man är van vid. Storleken på skärmen är 3,0 tum.

Upplösningen på bilderna har ökat från 15,0 megapixlar på föregångaren EOS 500D till 18,0. Bildsensorn är nyutvecklad och ger en brännviddsförlängning på 1,6x.

Man kan naturligtvis spela in video med den nya systemkameran, och här är den högsta kvaliteten Full HD med 1920 x 1080 pixlar. Den tidigare modellen kunde spela in video i hög kvalitet med 20 bilder per sekund, men på nya 550D kan man välja mellan 30, 25 och 24 bilder per sekund, liksom på den dyrare EOS 7D. Dessutom kan man nu ansluta en extern mikrofon till kameran, vilket ger bättre ljudkvalitet.

Canon EOS 550D

Kameran har samma ljusmätningssystem som 7D. Ljuset mäts i 63 zoner, och systemet tar hänsyn till fokus, färger och ljushet när det ställer in den optimala exponeringen.

Priset för kamerahuset tros landa runt 9000 kronor.

Canon EOS 550D

Tillgång till allt

Beställ Bonnier Digital Foto och få fri tillgång till Prylguiden, Fördelszonen, ditt eget fotoalbum och hundratals fotokurser.
Beställ Bonnier Digital Foto

Årets bästa erbjudande!

Få 2 nummer av Digital FOTO + Bluetooth-hörlurar. Du sparar 713,80 kronor och får tillgång till en uppsjö av extra online-förmåner.

Årets bästa erbjudande!

> Beställ här

Fördelszonen!


Nu får alla våra läsare tillgång till exklusiva videor, smarta tips, kurser, program och testbilder samlade i vår splitternya Fördelszon.
Besök Fördelszonen

Gratis nyhetsbrev

Skriv in e-postadress och klicka på "Beställ":

Allt om Nikon

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Besök Fördelszonen

Nya online-förmåner bestående av videor, ...

GoPro HERO4 kamera

Vad är en GoPro kamera? Är de vattentäta? Kan ...

Se alla PLUS-fördelar

Beställ Digital Foto för alla och få tillgång ...

Bli vän med Digital Foto för alla på Facebook

Bli vän med Nordens största fototidning. Var ...

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Bonnier DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International A/S | Juridisk information | Kontakta oss