Cookie- och Sekretesspolicy

Ny systemkameraserie från Canon

Priserna på systemkameror är så låga att Canon nu måste starta en helt ny kameraserie för att följa med de billigaste konkurrenterna. Den första modellen heter EOS 1000D.

  • 10.06.2008

Ju fler siffror namnet på en EOS-kamera innehåller, desto billigare är den. Hittills har Canons billigaste systemkamera varit EOS 450D för 8700 kronor med ett standardobjektiv på 18–55 mm med bildstabilisering. Men nu har Canon startat en ny digital systemkameraserie med fyra siffror i modellbeteckningen. EOS 1000D kommer att kosta 6800 kronor med samma objektiv.

Liksom EOS 450D har den nya modellen sensorrengöring, DIGIC III-processor och direktvisning, så att man kan se motivet på lcd-skärmen. Upplösningen har dock sänkts från 12,2 till 10,1 megapixlar, skärmen är på 2,5 tum i stället för 3,0, och kameran har sju autofokuspunkter, två färre än EOS 450D. Dessutom är hastigheten lite lägre; EOS 1000D tar tre bilder per sekund mot 3,5 för EOS 450D.

Nyheten har övertagit funktioner från andra EOS-kameror för att kunna ge bilder med bättre ljus och färger. Kameran är bl.a. utrustad med Canons bildstilar, så att man kan anpassa färger och kontrast till olika motivtyper. Med funktionen Auto Lighting Optimizer kan man ta fram detaljer även i mycket kontrastrika motiv.

Upplösning10,1 megapixlarBrännviddsförlängning1,6xMineeSD-kortStorlek126 x 98 x 62 mmVikt450 gPris5800 kronor

Tillgång till allt

Beställ Bonnier Digital Foto och få fri tillgång till Prylguiden, Fördelszonen, ditt eget fotoalbum och hundratals fotokurser.
Beställ Bonnier Digital Foto

Länk

Läs mera om

Årets bästa erbjudande!

Få 2 nummer av Digital FOTO + Bluetooth-hörlurar. Du sparar 713,80 kronor och får tillgång till en uppsjö av extra online-förmåner.

Årets bästa erbjudande!

> Beställ här

Fördelszonen!


Nu får alla våra läsare tillgång till exklusiva videor, smarta tips, kurser, program och testbilder samlade i vår splitternya Fördelszon.
Besök Fördelszonen

Gratis nyhetsbrev

Skriv in e-postadress och klicka på "Beställ":

Allt om Nikon

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Besök Fördelszonen

Nya online-förmåner bestående av videor, ...

GoPro HERO4 kamera

Vad är en GoPro kamera? Är de vattentäta? Kan ...

Se alla PLUS-fördelar

Beställ Digital Foto för alla och få tillgång ...

Bli vän med Digital Foto för alla på Facebook

Bli vän med Nordens största fototidning. Var ...

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Bonnier DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International A/S | Juridisk information | Kontakta oss