Cookie- och Sekretesspolicy
Canon D300

Ny systemkameraserie från Canon

Efter en lång tids rykten lanserade Canon i morse en av årets mest spännande kameranyheter vid ett pressmöte där DIGITAL FOTO för alla naturligtvis deltog. Det är bara en månad sedan Nikon släppte entusiastmodellen D300S, och nu replikerar Canon med EOS 7D, som bjuder på högre upplösning och videoinspelning i Full HD och en massa andra nyheter. Kameran är den första i en helt ny serie och lägger sig pris- och prestandamässigt mellan EOS 50D och EOS 5D Mark II.

  • 01.09.2009

Bildsensorn har formatet APS-C, med en brännviddsförlängning på 1,6x, och upplösningen är på 17,9 miljoner pixlar.

EOS 7D har hela två bildprocessorer av typen DIGIC 4, som gör det möjligt att ta åtta bilder per sekund. Och medan både 50D och 5D Mark II bara har 9 fokuspunkter, bjuder nyheten på 19 stycken. Samtliga är dessutom korssensorer, som mäter både vertikalt och horisontellt för större precision.

Hela sökarsystemet har också förbättrats, så att man nu ser 100 procent av bilden, medan många andra kameror bara visar 95 procent och därmed kapar en del av kanterna. Sökarbilden är också större än normalt på kameror med APS-C-sensor. Det sitter nu också en genomskinlig lcd-skärm i sökaren, så att man t.ex. kan visa stödlinjer eller storleken på det område där kameran spotmäter exponeringen. På den 3,0 tum stora skärmen kan man se en gyrometer som visar om kameran är helt vågrät.

Ljusmätaren i 7D är helt nyutvecklad och mäter ljuset i 63 zoner. Systemet får bland annat besked från fokuspunkterna om avståndet till motivet och kan skilja mellan olika färger, allt för att öka möjligheterna till en perfekt exponering.

Kameran har inbyggd blixt, men som den första EOS-modellen har 7D också försetts med en inbyggd sändare för fjärrstyrning av externa Speedlite-blixtar från kameran utan extrautrustning. De flesta knappar, däribland utlösarknappen, kan nu programmeras med fotografens favoritfunktioner.

Man kan spela in video i en upplösning på upp till 1920 x 1080 pixlar med 30 bilder per sekund, och man har full manuell kontroll över slutartid och bländare under tagningen. Efteråt kan man klippa inspelningarna direkt i kameran.

Kamerahuset får ett rekommenderat pris på 19000 kronor, men 7D kan också köpas i paket med ett helt nytt objektiv på 18-135 mm för 27200 kronor eller med ett 15-85 mm-objektiv, även det helt nytt, för 23800 kronor.


Tillgång till allt

Beställ Bonnier Digital Foto och få fri tillgång till Prylguiden, Fördelszonen, ditt eget fotoalbum och hundratals fotokurser.
Beställ Bonnier Digital Foto

Läs mera om

Årets bästa erbjudande!

Få 2 nummer av Digital FOTO + Bluetooth-hörlurar. Du sparar 713,80 kronor och får tillgång till en uppsjö av extra online-förmåner.

Årets bästa erbjudande!

> Beställ här

Fördelszonen!


Nu får alla våra läsare tillgång till exklusiva videor, smarta tips, kurser, program och testbilder samlade i vår splitternya Fördelszon.
Besök Fördelszonen

Gratis nyhetsbrev

Skriv in e-postadress och klicka på "Beställ":

Allt om Nikon

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Besök Fördelszonen

Nya online-förmåner bestående av videor, ...

GoPro HERO4 kamera

Vad är en GoPro kamera? Är de vattentäta? Kan ...

Se alla PLUS-fördelar

Beställ Digital Foto för alla och få tillgång ...

Bli vän med Digital Foto för alla på Facebook

Bli vän med Nordens största fototidning. Var ...

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Bonnier DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International A/S | Juridisk information | Kontakta oss