Cookie- och Sekretesspolicy

Ny Nikonkamera med Wi-Fi

Även Nikon följer den nya trenden med fickkameror som har stöd för trådlöst nätverk. Coolpix S52C är namnet på en ny kamera med inbyggt Wi-Fi.

  • 26.06.2008

Med kamerans inbyggda programvara kan man bland annat på ett ögonblick skicka bilder till kompisar över hela världen via internet. Allt som krävs är att man har tillgång till ett trådlöst nätverk.

Det går även att lagra bilder via Nikons webbtjänst my Picturetown. Bilder och video kan skickas automatiskt till webbplatsen, där man gratis kan spara upp till två gigabyte med bilder och filmklipp.

Coolpix S52 är samma kamera, fast utan inbyggt trådlöst nätverk.

Gemensamt för de två kamerorna är upplösningen på 9,0 megapixlar och det lodräta Nikkorobjektivet med 3x optisk zoom som ger brännvidder motsvarande 38–114 mm. Lägsta bländare går från F3.3 till F4.2. Nikons bildstabilisering kallas VR och fungerar via linsförskjutningar i objektivet.

Användarvänligheten viktig

Nikon betonar att man i de två kamerorna har lagt vikt vid stilfull formgivning, allsidighet och användarvänlighet.

Kamerorna har en stor skärm på 3,0 tum som har en reflexdämpande ytbeläggning, och det finns dessutom funktioner som ansiktssökning för upp till tolv ansikten i bilden samt inbyggd korrigering av röda ögon.

Eftersom båda modellerna kan användas med höga ISO-värden är de väl lämpade för fotografering i svagt ljus. Både S52C och S52 har 15 motivprogram. Coolpix S52C kostar 3190 kronor medan Coolpix S52 kostar 2690 kronor.

Tillgång till allt

Beställ Bonnier Digital Foto och få fri tillgång till Prylguiden, Fördelszonen, ditt eget fotoalbum och hundratals fotokurser.
Beställ Bonnier Digital Foto

Läs mera om

Årets bästa erbjudande!

Få 2 nummer av Digital FOTO + Bluetooth-hörlurar. Du sparar 713,80 kronor och får tillgång till en uppsjö av extra online-förmåner.

Årets bästa erbjudande!

> Beställ här

Fördelszonen!


Nu får alla våra läsare tillgång till exklusiva videor, smarta tips, kurser, program och testbilder samlade i vår splitternya Fördelszon.
Besök Fördelszonen

Gratis nyhetsbrev

Skriv in e-postadress och klicka på "Beställ":

Allt om Nikon

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Besök Fördelszonen

Nya online-förmåner bestående av videor, ...

GoPro HERO4 kamera

Vad är en GoPro kamera? Är de vattentäta? Kan ...

Se alla PLUS-fördelar

Beställ Digital Foto för alla och få tillgång ...

Bli vän med Digital Foto för alla på Facebook

Bli vän med Nordens största fototidning. Var ...

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Bonnier DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International A/S | Juridisk information | Kontakta oss