Cookie- och Sekretesspolicy

Nikon D7000

D7000 är lättare, mindre och mera prismässigt överkomlig än en professionell systemkamera.

  • 21.01.2011

Nikon D7000 avlöser den två år gamla Nikon D90 och placerar sig därmed som Nikons största modell i deras segment av konsumentprodukter. I klassen ovanför denna är den minsta modellen, D300S, lite större, tyngre och ett par tusen kronor dyrare än D7000. Vid första anblicken är det fullständigt logiskt, men i realiteten ser saker och ting annorlunda ut, och det är nog så intressant om du funderar på att köpa en ny kamera. Om vi börjar med upplösningen har D7000 med sina 16,1 megapixlar nästan 30 procenter än den semiprofessionella storebrodern, och den billigare kameran kan till och med spela in video i Full HD-upplösning på 1920 x 1080 pixlar, medan D300S bara klarar 1280 x 720 pixlar. Angående ISO-området går D7000 två hela steg högre. Där D300S kan använda två olika minneskort, CF och SD, tar D7000 två kort av samma typ, nämligen SD. Detta är onekligen mer praktiskt. D300S är snabbare med sina sju bilder i sekunden, men D7000 ligger strax efter med sex bilder i sekunden och kontrar med en lcd-skärm med något högre upplösning samt fler fokuspunkter. Slutaren har även testats för att klara ända upp till 150 000 bilder. Då känns väl den billigare kameran mindre gedigen? Jo, men bara marginellt. De två kamerorna är båda tätade mot damm och fukt. De kan byggas ut med batterigrepp, och båda är uppbyggda kring hus av lättmetall. Sökarna visar bägge 100 procent av motivet. Den större D300S ligger en aning bättre i händerna, men knappar och inställningsrattar är lättåtkomligare på D7000. Kort sagt är D7000 en varg i fårakläder.

Delbetyg: 91%

Läs mer
Läs HELA artikeln i Digital Foto För Alla nr 2 som finns i butik nu.

KLICKA HÄR FÖR ATT BESTÄLLA DIGITAL FOTO FÖR ALLA
        BESTÄLL DIGITAL FOTO FÖR ALLA


Tillgång till allt

Beställ Bonnier Digital Foto och få fri tillgång till Prylguiden, Fördelszonen, ditt eget fotoalbum och hundratals fotokurser.
Beställ Bonnier Digital Foto

Fakta:

Kronor, säljs för: 10900:-
Megapixlar: 16,1
Bilder/sekund: 6,0
LCD-skärm: 3,0"

Årets bästa erbjudande!

Få 2 nummer av Digital FOTO + Bluetooth-hörlurar. Du sparar 713,80 kronor och får tillgång till en uppsjö av extra online-förmåner.

Årets bästa erbjudande!

> Beställ här

Fördelszonen!


Nu får alla våra läsare tillgång till exklusiva videor, smarta tips, kurser, program och testbilder samlade i vår splitternya Fördelszon.
Besök Fördelszonen

Gratis nyhetsbrev

Skriv in e-postadress och klicka på "Beställ":

Allt om Nikon

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Besök Fördelszonen

Nya online-förmåner bestående av videor, ...

GoPro HERO4 kamera

Vad är en GoPro kamera? Är de vattentäta? Kan ...

Se alla PLUS-fördelar

Beställ Digital Foto för alla och få tillgång ...

Bli vän med Digital Foto för alla på Facebook

Bli vän med Nordens största fototidning. Var ...

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Bonnier DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International A/S | Juridisk information | Kontakta oss