Cookie- och Sekretesspolicy

Nikon Coolpix P500

P500 är en liten raket jämfört med sina föregångare, för den REAGERAR NÄSTAN HELT UTAN TVEKAN. Samtidigt är zoomområdet enastående, så på många sätt borde Nikon ha receptet på en riktig kamerasuccé.

  • 29.07.2011

Nikon bjuder här på ett världsrekord när det gäller kraftig zoom. Coolpix P500 har nämligen hela 36x zoom, vilket räcker ut till 810mm på telet. Det är vara ynka 30 mm från rekordinnehavarna på marknaden. I gengäld klarar kameran i den andra änden av skalan 22,5 mm på vidvinkel, till landskapsfotografens stora glädje. Kamerans bildstabilisering är eff ektiv, men den kan tyvärr bara stängas av via menysystemet. Detta är opraktiskt om man ska fotografera växelvis med och utan stativ. Bildkvaliteten är fi n upp till ISO 800, där bildernas detaljgrad blir plattare och bruset synligare. Brusreduceringen börjar dock att jobba redan vid ISO 160 och börjar här att släta ut detaljerna något. Kamerans översta gräns är ISO 3 200, men detta bör bara användas som nödlösning. Om man föredrar att ha full kontroll över exponeringen lär man bli irriterad över ISO-inställningen som bara kan ändras inne i menyn. Kameran borde i stället ha en särskild ISO-knapp, och detta borde för övrigt även gälla för inställningen av vitbalansen.

Betyg: 82%

Läs mer
Läs HELA artikeln i Digital Foto För Alla nr 11 som finns i butik nu.

KLICKA HÄR FÖR ATT BESTÄLLA DIGITAL FOTO FÖR ALLA
        BESTÄLL DIGITAL FOTO FÖR ALLA


Tillgång till allt

Beställ Bonnier Digital Foto och få fri tillgång till Prylguiden, Fördelszonen, ditt eget fotoalbum och hundratals fotokurser.
Beställ Bonnier Digital Foto

Årets bästa erbjudande!

Få 2 nummer av Digital FOTO + Bluetooth-hörlurar. Du sparar 713,80 kronor och får tillgång till en uppsjö av extra online-förmåner.

Årets bästa erbjudande!

> Beställ här

Fördelszonen!


Nu får alla våra läsare tillgång till exklusiva videor, smarta tips, kurser, program och testbilder samlade i vår splitternya Fördelszon.
Besök Fördelszonen

Gratis nyhetsbrev

Skriv in e-postadress och klicka på "Beställ":

Allt om Nikon

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Besök Fördelszonen

Nya online-förmåner bestående av videor, ...

GoPro HERO4 kamera

Vad är en GoPro kamera? Är de vattentäta? Kan ...

Se alla PLUS-fördelar

Beställ Digital Foto för alla och få tillgång ...

Bli vän med Digital Foto för alla på Facebook

Bli vän med Nordens största fototidning. Var ...

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Bonnier DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International A/S | Juridisk information | Kontakta oss