Cookie- och Sekretesspolicy
Canon PowerShot G10

Mer G-kraft från Canon

Canon har uppdaterat sin numera närmast legendariska Powershot G-familj med det nya kompakta flaggskeppet G10. Den största nyheten är att objektivet har 5x optisk zoom, motsvarande en brännvidd på 28–140 mm.

  • 02.12.2008

Man får alltså mycket mer vidvinkel än med föregångaren, som började vid 35 mm. Dessutom har modellen försetts med en helt ny bildsensor med en upplösning på 14,6 megapixlar.

Bildprocessorn Digic 4 är också ny och har bland annat funktionen i-Contrast, med vilken det ska gå att få en bra återgivning av detaljer i mörka delar av en bild utan att man behöver öka exponeringen så mycket att ljusa områden fräter ur och blir vita.

Ser ansikten från sidan

En rad automatiska funktioner för bildförbättringar kompletterar den optiska bildstabiliseringen. Skakningar i kameran och rörelser i motivet registreras, och ISO-värdet ökas automatiskt, så att suddiga bilder kan undvikas i större utsträckning.

En annan funktion ser till att öka ISO-värdet när ljusförhållandena blir alltför dåliga, och en speciell autofokusfunktion låser fast fokus på föremål som rör sig.

Canon PowerShot G10Nu kan man välja exponeringskompensation med en speciell ratt till vänster på kamerans ovansida.

G10 har 26 förprogrammerade funktioner och förbättrad ansiktssökning. Ansikten kan registreras framifrån, snett framifrån och i profil.

Med en ny funktion kallad Face Self-Timer kan även fotografen själv komma med på bilderna. Här börjar kamerans självutlösare att räkna ner först när ytterligare ett ansikte dyker upp i motivet.

Tillgång till allt

Beställ Bonnier Digital Foto och få fri tillgång till Prylguiden, Fördelszonen, ditt eget fotoalbum och hundratals fotokurser.
Beställ Bonnier Digital Foto

Läs mera om

Årets bästa erbjudande!

Få 2 nummer av Digital FOTO + Bluetooth-hörlurar. Du sparar 713,80 kronor och får tillgång till en uppsjö av extra online-förmåner.

Årets bästa erbjudande!

> Beställ här

Fördelszonen!


Nu får alla våra läsare tillgång till exklusiva videor, smarta tips, kurser, program och testbilder samlade i vår splitternya Fördelszon.
Besök Fördelszonen

Gratis nyhetsbrev

Skriv in e-postadress och klicka på "Beställ":

Allt om Nikon

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Besök Fördelszonen

Nya online-förmåner bestående av videor, ...

GoPro HERO4 kamera

Vad är en GoPro kamera? Är de vattentäta? Kan ...

Se alla PLUS-fördelar

Beställ Digital Foto för alla och få tillgång ...

Bli vän med Digital Foto för alla på Facebook

Bli vän med Nordens största fototidning. Var ...

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Bonnier DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International A/S | Juridisk information | Kontakta oss