Cookie- och Sekretesspolicy
Adobe Photoshop CS5

Många godbitar för fotograferna i Photoshop CS5

Adobe har släppt en ny version av Photoshop, och CS5 stoltserar bland annat med mer exakta friläggningar, förbättrad HDR-funktion och automatisk korrigering av objektivfel.

  • 12.04.2010

Filtret Linskorrigering har förbättrats och kan nu automatiskt rätta till missteckning, vinjettering och kromatisk aberration. Adobe har provat ett stort antal objektiv i kombination med olika kamerahus, så att programmet vet precis vilka inställningar som ska göras för att korrigera en bild. Linskorrigering tar via bildens exif-information reda på vilken kameramodell och vilket objektiv som använts. Om programmet inte är förberett för kombinationen av objektiv och kamera kan man göra manuella inställningar eller skapa en egen korrektionsprofil.

När det gäller friläggningar erbjuder CS5 bättre möjligheter att göra efterjusteringar via Förfina kant, där man ska kunna göra helt exakta friläggningar av hår och till och med kunna ta bort färgförändringar som stammar från den ursprungliga bakgrunden.

Adobe har även förbättrat HDR-funktionen, så att den nu har fler inställningsmöjligheter och ger mycket bättre resultat än tidigare.

Dessutom finns det en lång rad andra förbättringar, som du kan läsa mer om i DIGITAL FOTO för alla nr 7/2010, som utkommer den 29 april.

Tillgång till allt

Beställ Bonnier Digital Foto och få fri tillgång till Prylguiden, Fördelszonen, ditt eget fotoalbum och hundratals fotokurser.
Beställ Bonnier Digital Foto

Årets bästa erbjudande!

Få 2 nummer av Digital FOTO + Bluetooth-hörlurar. Du sparar 713,80 kronor och får tillgång till en uppsjö av extra online-förmåner.

Årets bästa erbjudande!

> Beställ här

Fördelszonen!


Nu får alla våra läsare tillgång till exklusiva videor, smarta tips, kurser, program och testbilder samlade i vår splitternya Fördelszon.
Besök Fördelszonen

Gratis nyhetsbrev

Skriv in e-postadress och klicka på "Beställ":

Allt om Nikon

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Besök Fördelszonen

Nya online-förmåner bestående av videor, ...

GoPro HERO4 kamera

Vad är en GoPro kamera? Är de vattentäta? Kan ...

Se alla PLUS-fördelar

Beställ Digital Foto för alla och få tillgång ...

Bli vän med Digital Foto för alla på Facebook

Bli vän med Nordens största fototidning. Var ...

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Bonnier DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International A/S | Juridisk information | Kontakta oss