Cookie- och Sekretesspolicy
Pentax K-7

Lättviktare tål hårda tag

Pentax nya systemkamera i halvproffssegmentet kan spela in video. Den pressar Olympus och videospecialisten Sony, som fortfarande inte har video i sina systemkameror.

  • 21.05.2009

Sony har hamnat i en pressad situation. Företaget är en av de största tillverkarna av videokameror, men man har fortfarande ingen systemkamera som kan spela in video. Nu har de blivit omsprungna av lilla Pentax, som med den nya halvproffsmodellen K-7 sällar sig till branschens bjässar Canon och Nikon, som redan har flera modeller med videofunktion.

Pentax K-7 spelar in video i HD-upplösning med 1280 x 720 eller 1536 x 1024 pixlar och 30 bilder per sekund. Man får dock inte Full HD som med Canons modeller.

Pentax K-7

Den kompakta K-7 är bland de minsta och lättaste i mellanklassen. ändå är det en kamera med många spännande funktioner och fina specifikationer. Sensorn är av cmos-typ och har en upplösning på 14,6 megapixlar.

Pentax K-7

Dessutom har kameran en ny pentaprismasökare med en täckning av bildytan på 100 procent, medan många andra kameror bara visar omkring 95 procent av den slutliga bilden. Kameran har 11 autofokuspunkter, varav nio är korssensorer med extra stor precision.

Pentax K-7

Pentax K-7 är även mycket snabb. Slutartiden kan gå ner till 1/8 000 sekund, och man kan ta serier med hela 5,2 bilder per sekund.

Tillgång till allt

Beställ Bonnier Digital Foto och få fri tillgång till Prylguiden, Fördelszonen, ditt eget fotoalbum och hundratals fotokurser.
Beställ Bonnier Digital Foto

Läs mera om

Årets bästa erbjudande!

Få 2 nummer av Digital FOTO + Bluetooth-hörlurar. Du sparar 713,80 kronor och får tillgång till en uppsjö av extra online-förmåner.

Årets bästa erbjudande!

> Beställ här

Fördelszonen!


Nu får alla våra läsare tillgång till exklusiva videor, smarta tips, kurser, program och testbilder samlade i vår splitternya Fördelszon.
Besök Fördelszonen

Gratis nyhetsbrev

Skriv in e-postadress och klicka på "Beställ":

Allt om Nikon

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Besök Fördelszonen

Nya online-förmåner bestående av videor, ...

GoPro HERO4 kamera

Vad är en GoPro kamera? Är de vattentäta? Kan ...

Se alla PLUS-fördelar

Beställ Digital Foto för alla och få tillgång ...

Bli vän med Digital Foto för alla på Facebook

Bli vän med Nordens största fototidning. Var ...

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Bonnier DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International A/S | Juridisk information | Kontakta oss