Cookie- och Sekretesspolicy
Panasonic Lumix DMC-G1

Kompakt kamera med utbytbart objektiv

Panasonics nya systemkamera har ingen spegel. I stället har den en elektronisk sökare med direktvisning, som drar nytta av fördelarna med både kompaktkameror och systemkameror.

  • 20.11.2008

Efter ett mycket tätt samarbete har tillverkarna Panasonic och Olympus nu utvecklat standarden Micro Four Thirds, som är ett helt nytt digitalt system. Den första kameran är Pansonic Lumix DMCG1.

Panasonic Lumix DMC-G1

Här har man tagit bort spegeln och därigenom kunnat göra en mycket kompakt kamera som erbjuder systemkamerans alla fördelar, bland annat möjlighet att byta objektiv.

I stället för spegel och optisk sökare har kameran direktvisning och elektronisk sökare. Den senare har en upplösning på hela 1,4 megapixlar och visar 60 bilder per sekund, vilket ger en mycket klar och detaljerad sökarbild.

Panasonic Lumix DMC-G1

Systemare med spegel använder normalt en blixtsnabb fasdetektion i autofokusen, men det kräver speglar och är alltså uteslutet i nya G1. Kameran använder i stället kontrastmätning, det system som används i kompaktkameror. Denna typ av fokusering är oftast långsammare än fas detektion, men nu har Panasonic lyckats få upp hastigheten så att G1:ans autofokus är minst lika snabb som autofokuseringen med fasdetektion i många systemkameror.

Med hjälp av direktvisning och kontrastmätning kan man använda både ansiktssökning och iA-funktionen, som kan identifiera motivtypen och helt automatiskt ställa in t.ex. landskap eller makroläge.

Tillgång till allt

Beställ Bonnier Digital Foto och få fri tillgång till Prylguiden, Fördelszonen, ditt eget fotoalbum och hundratals fotokurser.
Beställ Bonnier Digital Foto

Årets bästa erbjudande!

Få 2 nummer av Digital FOTO + Bluetooth-hörlurar. Du sparar 713,80 kronor och får tillgång till en uppsjö av extra online-förmåner.

Årets bästa erbjudande!

> Beställ här

Fördelszonen!


Nu får alla våra läsare tillgång till exklusiva videor, smarta tips, kurser, program och testbilder samlade i vår splitternya Fördelszon.
Besök Fördelszonen

Gratis nyhetsbrev

Skriv in e-postadress och klicka på "Beställ":

Allt om Nikon

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Besök Fördelszonen

Nya online-förmåner bestående av videor, ...

GoPro HERO4 kamera

Vad är en GoPro kamera? Är de vattentäta? Kan ...

Se alla PLUS-fördelar

Beställ Digital Foto för alla och få tillgång ...

Bli vän med Digital Foto för alla på Facebook

Bli vän med Nordens största fototidning. Var ...

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Bonnier DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International A/S | Juridisk information | Kontakta oss