Cookie- och Sekretesspolicy
Nikon COOLPIX P6000

Håll koll på geografin med inbyggd gps

Med Nikon Coolpix P6000 vet man alltid var bilderna är tagna. P6000 är nämligen den första kompaktkameran med inbyggd gps.

  • 20.10.2008

Därmed kan man förse alla bilder med så kallade geotags som sparas tillsammans med övriga EXIF-data och innehåller information om var bilderna är tagna. Coolpix P6000 är Nikons nya seriösa kompaktkamera och avlöser P5100. Den nya modellen ser lite annorlunda ut, men det går inte att ta miste på släktskapet.Nikon Coolpix P6000 har en upplösning på 13,4 megapixlar och 4x zoom, som täcker brännviddsomfånget 28–112 mm. Kameran har inbyggd optisk bildstabilisering, och i makro läget kan man fotografera med en närgräns på två centimeter. Kameran kan också ta bilder i råformat. Vid den högsta kvaliteten kan man använda ISO-värden på 64–2 000, och vid en lägre upplösning går ljuskänsligheten ända upp till ISO 6 400.

Nikon COOLPIX P6000

Kreativa möjligheter

Det finns P-automatik, bländarautomatik, tidsautomatik och manuell inställning. Man har alltså stora möjligheter att välja precis hur man vill fotografera. Dessutom finns det 15 motivprogram, bland annat strand, snö, solnedgång och fyrverkeri. Med sex inbyggda filter kan man dessutom tillföra fina färgeffekter. Ansiktssökningen har med tiden blivit standard i de flesta kompaktkameror, och Coolpix P6000 är inget undantag. Kameran, som kostar 5 290 kronor, kan registrera och känna igen upp till 12 ansikten i ett motiv, vilket är perfekt när man ska ta porträttbilder och gruppfoton. Kameran är utrustad med nätverkskontakt och nätverkskabel, vilket innebär att man snabbt kan ansluta den till internet och ladda upp sina bilder. När man köper kameran får man två gigabyte lagringsutrymme till sina foton på Nikons onlinetjänst my Picturetown. När man har laddat upp bilderna på kontot kan man dela med sig av dem till nära och kära. Om man vill ha fler möjligheter kan man köpa exempelvis en extern blixt som monteras i blixtskon eller en vidvinkelkonverter.

Nikon COOLPIX P6000

Tillgång till allt

Beställ Bonnier Digital Foto och få fri tillgång till Prylguiden, Fördelszonen, ditt eget fotoalbum och hundratals fotokurser.
Beställ Bonnier Digital Foto

Årets bästa erbjudande!

Få 2 nummer av Digital FOTO + Bluetooth-hörlurar. Du sparar 713,80 kronor och får tillgång till en uppsjö av extra online-förmåner.

Årets bästa erbjudande!

> Beställ här

Fördelszonen!


Nu får alla våra läsare tillgång till exklusiva videor, smarta tips, kurser, program och testbilder samlade i vår splitternya Fördelszon.
Besök Fördelszonen

Gratis nyhetsbrev

Skriv in e-postadress och klicka på "Beställ":

Allt om Nikon

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Besök Fördelszonen

Nya online-förmåner bestående av videor, ...

GoPro HERO4 kamera

Vad är en GoPro kamera? Är de vattentäta? Kan ...

Se alla PLUS-fördelar

Beställ Digital Foto för alla och få tillgång ...

Bli vän med Digital Foto för alla på Facebook

Bli vän med Nordens största fototidning. Var ...

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Bonnier DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International A/S | Juridisk information | Kontakta oss