Cookie- och Sekretesspolicy

Ha kameran som projektor

Kameratillverkarna är i full färd med att utveckla nya koncept som ska stärka deras position på marknaden. Vi har under det senaste halvåret sett kompaktkameror med inbyggd gps och möjlighet till inspelning av HD-video

  • 18.09.2009

Den här gången har Nikon gått en annan väg. För första gången kan man nu nämligen få en kamera med inbyggd projektor – COOLPIX S1000pj. Den nya kameran gör det möjligt att blixtsnabbt visa de nytagna bilderna på en vit vägg.

Man placerar kameran på ett särskilt stativ som med följer, och via en fiffig trådlös fjärrkontroll kan man styra den som om den vore en gammal diaprojektor. Bilderna visas bäst i storlekar mellan 5 och 40 tum med ett visningsavstånd från 26 cm till 200 cm. För att kunna se bilderna tydligt bör man släcka ljuset i rummet.

Registrerar upp till 12 ansikten

S1000pj har en upplösning på 12,1 miljoner pixlar och 5x optisk zoom, som motsvarar en zoomomfång på 28–140 mm. Det finns också inbyggd automatisk motivväljare. Den inbyggda bildstabiliseringen fungerar med hjälp av kombinerad objektivförskjutning och elektronisk vibrationsreducering. Man kan exponera vid ISO 6 400, men vid ISO 3 200 och 6 400 minskas filstorleken till 3 MB Kameran har inbyggd ansiktsavkänning, som kan registrera upp till tolv ansikten i en bild.

Med funktionen Skin Softening kan kameran blixtsnabbt analysera hudtoner och justera dem automatiskt. Den har dessutom leendeavkänning och en särskild blinkfunktion som ser till att kameran inte tar bilden förrän alla har ögonen öppna. S1000pj har en skärm på 2,7 tum och kostar 4 990 kronor.

Tillgång till allt

Beställ Bonnier Digital Foto och få fri tillgång till Prylguiden, Fördelszonen, ditt eget fotoalbum och hundratals fotokurser.
Beställ Bonnier Digital Foto

Årets bästa erbjudande!

Få 2 nummer av Digital FOTO + Bluetooth-hörlurar. Du sparar 713,80 kronor och får tillgång till en uppsjö av extra online-förmåner.

Årets bästa erbjudande!

> Beställ här

Fördelszonen!


Nu får alla våra läsare tillgång till exklusiva videor, smarta tips, kurser, program och testbilder samlade i vår splitternya Fördelszon.
Besök Fördelszonen

Gratis nyhetsbrev

Skriv in e-postadress och klicka på "Beställ":

Allt om Nikon

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Besök Fördelszonen

Nya online-förmåner bestående av videor, ...

GoPro HERO4 kamera

Vad är en GoPro kamera? Är de vattentäta? Kan ...

Se alla PLUS-fördelar

Beställ Digital Foto för alla och få tillgång ...

Bli vän med Digital Foto för alla på Facebook

Bli vän med Nordens största fototidning. Var ...

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Bonnier DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International A/S | Juridisk information | Kontakta oss