Cookie- och Sekretesspolicy
Nikon D3X

Goda nyheter för alla fotoentusiaster

Äntligen är Nikon D3X här. Det är en kamera i proffssegmentet med en upplösning på 24,5 megapixlar. Priset är avskräckande, men kameran innehåller nya tekniker som visar vad vi kan forvänta oss i systemkameror framöver.

  • 14.01.2009

Nikons nya systemkamera D3X bjuder på många intressanta nyheter. Den största nyheten är den stora fullformatssensorn i Nikons FX-format som har en upplösning på 24,5 megapixlar. Kameran använder den senaste bildbehandlingstekniken och kan leverera råfiler på 50 megabyte i 14 bitar. Det innebär att till och med fina detaljer kan återges mycket tydligt.

Kameran, som kostar 77 990 kronor, riktar sig framför allt till studiofotografer som ska kunna reproducera sina bilder i stora format. För fotoentusiasterna är det mest intressanta med denna nya kamera att den ger en fingervisning om vad man kan förvänta sig i nya systemkameror fram över.

Nikon D3X

Upplösningen är 24,5 megapixlar, vilket är mer än i någon annan Nikon-kamera.

En fiffig funktion i Nikon D3X är ett särskilt motividentifieringssystem, som med förbättrad TTL-mätning ger en exakt exponering, skarpare resultat och bättre automatisk vitbalans. Man kan också justera färgerna mycket exakt direkt i kameran och välja direkt visning med kontrastmätning.

Nikon D3X

Om man ansluter kameran till en dator kan man via ett särskilt program flytta fokuspunkten med hjälp av musen. Såväl nätverks kabel som trådlös anslutning kan användas. Man kan fritt växla mellan fullformatet FX och det mindre DX-formatet eller 5:4- formatet, som många porträttfotografer använder.

Tillgång till allt

Beställ Bonnier Digital Foto och få fri tillgång till Prylguiden, Fördelszonen, ditt eget fotoalbum och hundratals fotokurser.
Beställ Bonnier Digital Foto

Läs mera om

Årets bästa erbjudande!

Få 2 nummer av Digital FOTO + Bluetooth-hörlurar. Du sparar 713,80 kronor och får tillgång till en uppsjö av extra online-förmåner.

Årets bästa erbjudande!

> Beställ här

Fördelszonen!


Nu får alla våra läsare tillgång till exklusiva videor, smarta tips, kurser, program och testbilder samlade i vår splitternya Fördelszon.
Besök Fördelszonen

Gratis nyhetsbrev

Skriv in e-postadress och klicka på "Beställ":

Allt om Nikon

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Besök Fördelszonen

Nya online-förmåner bestående av videor, ...

GoPro HERO4 kamera

Vad är en GoPro kamera? Är de vattentäta? Kan ...

Se alla PLUS-fördelar

Beställ Digital Foto för alla och få tillgång ...

Bli vän med Digital Foto för alla på Facebook

Bli vän med Nordens största fototidning. Var ...

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Bonnier DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International A/S | Juridisk information | Kontakta oss