Cookie- och Sekretesspolicy

Fujifilm Finepix X100

X100 förenar klassiska Leica-egenskaper med en ytterst avancerad elektronisk sökare. Resultatet är EN OVANLIGT SPÄNNANDE KAMERA SOM KAN TA UTMÄRKTA BILDER.

  • 01.07.2011

Man ska inte låta sig luras av den yttre retrodesignen, för X100 gömmer en APS-C-sensor i samma storlek som en vanlig systemkamera. Optiken kan visserligen inte bytas ut, men den har en fast brännvidd på 35mm. Det bästa med X100 är i högsta grad sökaren som både är optisk och elektronisk. När man sätter den till ögat och sätter igång kameran visas en mängd användbar information. Under själva motivet visas ISO-värde, bländare, slutartid och valt program. Högst upp visas status på batteri och minne, ljusmätningsmönster och vald inställning av färgåtergivning och dynamiskt omfång. Denna information kan visas med hjälp av stödlinjer, ett diskret och effektivt elektroniskt vattenpass och inte minst ett stort live-histogram. Det sistnämnda är ett fantastiskt redskap för att löpande kolla att exponeringen är rätt. Informationen visas så elegant att det känns som om man blir informerad snarare än störd. Om man vippar på den lilla spaken intill blixten på kamerans framsida växlar sökaren till att bli 100 procent elektronisk. Nu ser man i sökaren bilden som den blir, det vill säga i den valda färgmättnaden och exponeringskompensationen. Ett långt tryck på utlösaren bländar ner så att man kan se skärpedjupet. Den elektroniska sökaren är mycket finkornig med en upplösning på hela 1 440 000 punkter. Vippar man på spaken igen kommer man åter till den optiska sökaren.

Betyg: 88%

Läs mer
Läs HELA artikeln i Digital Foto För Alla nr 10 som finns i butik nu.

KLICKA HÄR FÖR ATT BESTÄLLA DIGITAL FOTO FÖR ALLA
        BESTÄLL DIGITAL FOTO FÖR ALLA


Tillgång till allt

Beställ Bonnier Digital Foto och få fri tillgång till Prylguiden, Fördelszonen, ditt eget fotoalbum och hundratals fotokurser.
Beställ Bonnier Digital Foto

Årets bästa erbjudande!

Få 2 nummer av Digital FOTO + Bluetooth-hörlurar. Du sparar 713,80 kronor och får tillgång till en uppsjö av extra online-förmåner.

Årets bästa erbjudande!

> Beställ här

Fördelszonen!


Nu får alla våra läsare tillgång till exklusiva videor, smarta tips, kurser, program och testbilder samlade i vår splitternya Fördelszon.
Besök Fördelszonen

Gratis nyhetsbrev

Skriv in e-postadress och klicka på "Beställ":

Allt om Nikon

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Besök Fördelszonen

Nya online-förmåner bestående av videor, ...

GoPro HERO4 kamera

Vad är en GoPro kamera? Är de vattentäta? Kan ...

Se alla PLUS-fördelar

Beställ Digital Foto för alla och få tillgång ...

Bli vän med Digital Foto för alla på Facebook

Bli vän med Nordens största fototidning. Var ...

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Bonnier DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International A/S | Juridisk information | Kontakta oss