Cookie- och Sekretesspolicy

Fiffig tryckkänslig fotoram för hemmabruk

De digitala fotoramarna, som på senare år har letat sig in i många hem som ett alternativ till vanliga fotoramar, blir nu betydligt mer avancerade. Bland annat har Kodak lanserat fem modeller som har ett tryckkänsligt område omkring själva skärmen.

  • 30.06.2008

Den känsliga kanten runt ramen, som Kodak kallar Quick Touch Border, gör att man slipper irriterande fingeravtryck på själva skärmen. Dessutom gör den det lättare att välja ut vilka bilder eller filmer som ska visas, och den kan även användas till att bestämma bildernas inbördes ordning. Ramarna finns med skärmar på sju, åtta och tio tum. Den minsta ramen mäter 23 x 16 cm och den största 30 x 21 cm. Alla modellerna kan läsa minneskort av typen SD eller Compactflash, och de fyra största har 128 megabyte inbyggt minne och kan spela upp filmer och mp3-filer via de inbyggda högtalarna. De två största modellerna i serien kan även ta emot bilder trådlöst.

Smälter in i omgivningen

En extra finess är att man kan anpassa ramarnas utseende, så att de passar bättre in i miljön. Bland tillbehören finns innerramar och passepartouter i olika färger och material. Den minsta modellen, Kodak Easyshare P720, kostar 999 kronor, medan toppmodellen M1020 kostar 2 995 kronor.

De digitala ramarna levereras med ett nytt programpaket vid namn Digital Display Software som gör det lätt att sortera och redige- ra bilder samt att flytta bilder från datorn direkt över till fotoramen. Fotoramarna visar bilder i bredformatet 16:9, och skärmarna är kalibrerade med Kodaks Color Science-teknik, som ska ge mer levande färger och naturtrogna hudtoner. De kan hängas på väggen eller ställas på ett bord.

Kodak EasyShare M1020

Tillgång till allt

Beställ Bonnier Digital Foto och få fri tillgång till Prylguiden, Fördelszonen, ditt eget fotoalbum och hundratals fotokurser.
Beställ Bonnier Digital Foto

Läs mera om

Årets bästa erbjudande!

Få 2 nummer av Digital FOTO + Bluetooth-hörlurar. Du sparar 713,80 kronor och får tillgång till en uppsjö av extra online-förmåner.

Årets bästa erbjudande!

> Beställ här

Fördelszonen!


Nu får alla våra läsare tillgång till exklusiva videor, smarta tips, kurser, program och testbilder samlade i vår splitternya Fördelszon.
Besök Fördelszonen

Gratis nyhetsbrev

Skriv in e-postadress och klicka på "Beställ":

Allt om Nikon

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Besök Fördelszonen

Nya online-förmåner bestående av videor, ...

GoPro HERO4 kamera

Vad är en GoPro kamera? Är de vattentäta? Kan ...

Se alla PLUS-fördelar

Beställ Digital Foto för alla och få tillgång ...

Bli vän med Digital Foto för alla på Facebook

Bli vän med Nordens största fototidning. Var ...

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Bonnier DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International A/S | Juridisk information | Kontakta oss