Cookie- och Sekretesspolicy

Enklare Micro Four Thirds

Olympus satsar stort på sin serie av Micro Four Thirds-kameror och lanserar därför en mer användarvänlig och kompakt nybörjarmodell.

  • 15.03.2010

Den vänder sig särskilt till dem som vill ha kompaktkamerans enkelhet i kombination med systemkame-rans fina bildkvalitet.

Precis som de två andra modellerna i Olympus PEN-serie, E-P1 och E-P2, är E-PL1 utrustad med en Live MOS-sensor, som bjuder på upplösningen 12,3 megapixlar. Även denna kamera är väldigt klassiskt designad men är fysiskt mindre än de två andra och påminner till formen lite mer om Panasonic Lu-mix DMC-GF1.

Liksom GF1 har E-PL1 också en inbyggd blixt, som fälls upp på samma sätt. E-PL1 tar tre bilder per sekund och har en gafflingsfunktion för både vitbalans och exponering. Dessutom har den inbyggd sensorrengöring och bildstabilisering i kamerahuset, som fungerar oavsett vilket objektiv man väljer. ISO-värdet går från 100 till 3 200, och med funktioner som i-Enhance och i-Auto ser kameran själv till att alla färger återges rena och klara, samtidigt som E-PL1 själv registrerar vilken sorts motiv man fotograferar.

Med sex konstfilter som t.ex. Mjuk Sepia, Diorama och Popkonst kan man skapa kreativa effekter redan vid exponeringen. Effekterna fungerar också när man spelar in HD-video med upplösningen 720 x 1 280 pixlar och 30 bilder per sekund. I blixtskon kan man ansluta den elektroniska sökaren VF-2, som också medföljer E-P2. Sökaren måste dock köpas separat för 2 995 kronor.

Olympus E-PL1 kan köpas fristående som hus för 5 495 kronor eller i paket med ett objektiv på 14–42 mm for 5 995 kronor. Alternativt kan man köpa kameran i dubbelkit, där även ett nytt objektiv på 40–150 mm ingår. Detta kit kostar 7 495 kronor. Det finns dessutom ett undervattenshus, PT-EP01, om man vill ha med sig kameran på dykturen.

Tillgång till allt

Beställ Bonnier Digital Foto och få fri tillgång till Prylguiden, Fördelszonen, ditt eget fotoalbum och hundratals fotokurser.
Beställ Bonnier Digital Foto

Årets bästa erbjudande!

Få 2 nummer av Digital FOTO + Bluetooth-hörlurar. Du sparar 713,80 kronor och får tillgång till en uppsjö av extra online-förmåner.

Årets bästa erbjudande!

> Beställ här

Fördelszonen!


Nu får alla våra läsare tillgång till exklusiva videor, smarta tips, kurser, program och testbilder samlade i vår splitternya Fördelszon.
Besök Fördelszonen

Gratis nyhetsbrev

Skriv in e-postadress och klicka på "Beställ":

Allt om Nikon

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Besök Fördelszonen

Nya online-förmåner bestående av videor, ...

GoPro HERO4 kamera

Vad är en GoPro kamera? Är de vattentäta? Kan ...

Se alla PLUS-fördelar

Beställ Digital Foto för alla och få tillgång ...

Bli vän med Digital Foto för alla på Facebook

Bli vän med Nordens största fototidning. Var ...

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Bonnier DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International A/S | Juridisk information | Kontakta oss