Cookie- och Sekretesspolicy

Elements 9 ute nu

I september kan man vara säker på att det kommer en ny version av Photoshop Elements, och denna höst är inget undantag. Adobe har nämligen presenterat version 9 av bildbehandlingsprogrammet.

  • 23.09.2010

En av de funktioner som vi på redaktionen har saknat mest i Elements är lagermasker, som gör det möjligt att göra exakta friläggningar där det går att göra detaljjusteringar i efterhand. Och nu finns denna funktion i Elements 9, precis som i den större versionen av Photoshop. Elements har även fått ny funktionalitet i verktyget Punktlagningspensel, där man målar på objekt i bilden för att ta bort dem och ersätta dem med detaljer från omkringliggande områden. Det nya är att verktyget har blivit mycket bättre på att ta bort detaljer mot en mer komplex bakgrund.
Enligt Adobe har även panoramafunktionen förbättrats, så att de ojämna kanter som normalt uppstår automatiskt fylls med bilddata. En helt ny funktion är Photomerge Style Match, där man kan kopiera en bildstil från en bild till en annan. Om man till exempel har en bild med hård kontrast och låg färgmättnad kan man genom några få musklickningar ge en annan bild samma utseende.

Programmet finns i versioner för Windows och Mac och har ett rekommenderat pris på 1075 kronor.

Tillgång till allt

Beställ Bonnier Digital Foto och få fri tillgång till Prylguiden, Fördelszonen, ditt eget fotoalbum och hundratals fotokurser.
Beställ Bonnier Digital Foto

Årets bästa erbjudande!

Få 2 nummer av Digital FOTO + Bluetooth-hörlurar. Du sparar 713,80 kronor och får tillgång till en uppsjö av extra online-förmåner.

Årets bästa erbjudande!

> Beställ här

Fördelszonen!


Nu får alla våra läsare tillgång till exklusiva videor, smarta tips, kurser, program och testbilder samlade i vår splitternya Fördelszon.
Besök Fördelszonen

Gratis nyhetsbrev

Skriv in e-postadress och klicka på "Beställ":

Allt om Nikon

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Besök Fördelszonen

Nya online-förmåner bestående av videor, ...

GoPro HERO4 kamera

Vad är en GoPro kamera? Är de vattentäta? Kan ...

Se alla PLUS-fördelar

Beställ Digital Foto för alla och få tillgång ...

Bli vän med Digital Foto för alla på Facebook

Bli vän med Nordens största fototidning. Var ...

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Bonnier DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International A/S | Juridisk information | Kontakta oss