Cookie- och Sekretesspolicy
Adobe Photoshop Elements 8

Elements 8 med HDR-effekt

En av de största nyheterna i den senaste versionen av Adobe Photoshop Elements är utan tvekan möjligheten att automatiskt sätta samman flera exponeringar av samma motiv

  • 09.10.2009

Med denna teknik får bilderna större detaljrikedom i både högdagrar och skuggor. Och det kan knappast bli mycket lättare. Man markerar bara bilderna och väljer den nya funktionen, så gör programmet resten. Avslutningsvis får man möjlighet att finjustera

ljusheten i de ljusaste respektive mörkaste partierna. Funktionen kan även användas till att smälta samman ett foto som har ett välexponerat motiv i förgrunden – t.ex. ett porträtt taget med upplättningsblixt – med ett annat foto där bakgrunden är välexponerad.

En annan stor nyhet är möjligheten att ändra storleken på en bild på den ena ledden, samtidigt som programmet ser till att personer eller andra väsentliga element i bilden inte förändras. Så kan ett antal människor som står utspridda på t.ex. en strand lätt samlas ihop till en tät grupp. Man kan till och med markera vad som ska tas bort från eller behållas på bilden under operationen.

En tredje mycket intressant och tidsbesparande funktion är ansikts igenkänning, som nu finns integrerad i sorteringsdelen. Funktionen kan själv hitta ansikten på dina bilder, och när du en gång har angett personens namn kommer Elements 8 att försöka känna igen ansiktet på dina övriga bilder, så att du snabbt och lätt kan lägga till namnet i alla bilderna. Det sparas som ett nyckelord, och sedan går det på nolltid att hitta alla bilder som föreställer en viss person i bildarkivet.

Elements 8 har även fått ett par mindre funktioner från storebror Photoshop CS4; bland annat kan paletter och fönster nu arrangeras mer fritt, så att det blir lättare att se en grupp öppna bilder sida vid sida i programmet. Dessutom har paletten Justeringar – även den känd från CS4 – tillkommit, så att man snabbt kan ställa in skjutreglagen för justeringslager, t.ex. Nivåer och Nyans/Mättnad, utan att behöva öppna en dialogruta. Och vid arbete med Klonstämpeln kan man nu låta programmet visa exempel på den detalj man håller på att klona in. Photoshop Elements 8 kostar 1075 kronor.

Tillgång till allt

Beställ Bonnier Digital Foto och få fri tillgång till Prylguiden, Fördelszonen, ditt eget fotoalbum och hundratals fotokurser.
Beställ Bonnier Digital Foto

Årets bästa erbjudande!

Få 2 nummer av Digital FOTO + Bluetooth-hörlurar. Du sparar 713,80 kronor och får tillgång till en uppsjö av extra online-förmåner.

Årets bästa erbjudande!

> Beställ här

Fördelszonen!


Nu får alla våra läsare tillgång till exklusiva videor, smarta tips, kurser, program och testbilder samlade i vår splitternya Fördelszon.
Besök Fördelszonen

Gratis nyhetsbrev

Skriv in e-postadress och klicka på "Beställ":

Allt om Nikon

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Besök Fördelszonen

Nya online-förmåner bestående av videor, ...

GoPro HERO4 kamera

Vad är en GoPro kamera? Är de vattentäta? Kan ...

Se alla PLUS-fördelar

Beställ Digital Foto för alla och få tillgång ...

Bli vän med Digital Foto för alla på Facebook

Bli vän med Nordens största fototidning. Var ...

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Bonnier DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International A/S | Juridisk information | Kontakta oss