Cookie- och Sekretesspolicy
Nikon D5000

Billigaste systemaren med HD-video

Med ett pris på under 9000 kronor inklusive paketobjektiv är D5000 marknadens klart billigaste systemkamera med videoinspelning i H -kvalitet. Kameran har dessutom en vridbar lcd-skärm med hög upplösning.

  • 14.04.2009

Nikon blev först med att lansera en systemkamera som kunde spela in video i HD-kvalitet, när de släppte D90 för ett halvår sedan. Sedan dess har Canon kommit med sin EOS 5D Mark II, som till och med spelar in video i Full HD. Nikon följer nu snabbt upp sin framgång med D90 genom att presentera en billigare modell med videoinspelning.

Kameran heter D5000 och spelar in video i en upplösning på 1280 x 720 pixlar med 24 bilder per sekund. Inspelningarna sparas i mov-format på SD-kort. Precis som på D90 går det inte att använda kontinuerlig autofokus medan man filmar.

D5000 är den första modellen i en ny kameraserie och placerar sig mellan D60 och D90 när den når butikshyllorna i maj. Vid det laget kommer D40 att vara på väg att utgå ur sortimentet, vilket i sin tur kommer att göra D60 till den minsta kameran bland Nikons systemare.

Vid en första anblick liknar kameran sin lillebror till det yttre, men särskilt en detalj tilldrar sig uppmärksamhet. D5000 är nämligen utrustad med en stor vridbar skärm, som kan vridas i alla riktningar. Den inbjuder användaren till att fotografera kreativt, och den kommer väl till pass vid bland annat makro- och konsertfotografering.

Nikon D5000

Mycket kretsar runt den stora skärmen när man ställer in kameran. Här har man nämligen överblick över alla inställningarna.

Kameran har för övrigt försetts med samma smarta 3D tracking som sitter i Nikon D300 och D3, där autofokusen följer huvudmotivet över bildytan.

Tillgång till allt

Beställ Bonnier Digital Foto och få fri tillgång till Prylguiden, Fördelszonen, ditt eget fotoalbum och hundratals fotokurser.
Beställ Bonnier Digital Foto

Läs mera om

Årets bästa erbjudande!

Få 2 nummer av Digital FOTO + Bluetooth-hörlurar. Du sparar 713,80 kronor och får tillgång till en uppsjö av extra online-förmåner.

Årets bästa erbjudande!

> Beställ här

Fördelszonen!


Nu får alla våra läsare tillgång till exklusiva videor, smarta tips, kurser, program och testbilder samlade i vår splitternya Fördelszon.
Besök Fördelszonen

Gratis nyhetsbrev

Skriv in e-postadress och klicka på "Beställ":

Allt om Nikon

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Besök Fördelszonen

Nya online-förmåner bestående av videor, ...

GoPro HERO4 kamera

Vad är en GoPro kamera? Är de vattentäta? Kan ...

Se alla PLUS-fördelar

Beställ Digital Foto för alla och få tillgång ...

Bli vän med Digital Foto för alla på Facebook

Bli vän med Nordens största fototidning. Var ...

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Bonnier DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International A/S | Juridisk information | Kontakta oss