Cookie- och Sekretesspolicy

Bättra färger med nya multiskrivare

Canon lanserar en rad nya multiskrivare som bland annat har en större färgrymd med större dynamik i röda nyanser, och som ger bättre utskrifter i svartvitt. Den nya toppmodellen heter MP980 och är full av överraskningar.

  • 28.08.2008

Fler bläckfärger betyder oftast att man får fler färgnyanser på utskrifterna. Men så är det inte för Canons toppmodell bland de sex nya multiskrivarna i Pixma-serien. MP980 för 3375 kronor använder sex bläckfärger i stället för föregångerens sju, och ändå sägs skrivaren prestera en större färgrymd med fler nyanser.

MP980 använder förutom de vanliga färgerna cyan, magenta och gult även färgämnesbaserat och pigmenterat svart. Färgerna fotocyan och fotomagenta har ersatts av grått bläck. Det nya bläcket ska tillsammans med den grå patronen ge utskrifter med större dynamik i de röda nyanserna, mindre kornighet, bättre övergångar mellan ljust och mörkt samt bättre svartvita utskrifter. MP980 skriver ut med en upplösning på 9600 x 2400 dpi och en droppstorlek på bara en pikoliter. Dessutom imponerar den nya maskinen med en utskriftshastighet på bara 20 sekunder för ett foto på 10 x 15 cm. Tillsammans med skrivaren får man Easy-Photo Print Pro, ett insticksprogram till Photoshop som ska ge full kontroll över utskrifterna. Skannerdelen kan skanna såväl vanliga pappersdokument som dior och negativ.

En annan av de nya modellerna är Pixma MP620 för 1625 kronor. Den kan visserligen inte skanna film och den har inte någon grå bläckpatron, men den kan anslutas till ett trådlöst nätverk, så att man lätt kan skriva ut från flera datorer i hushållet utan kablar. Den billigaste modellen är MP190, som för endast 625 kronor skriver ut i en upplösning på 4800 x 1200 dpi. Droppstorleken är två pikoliter, och upplösningen vid skanning är 600 x 1200 ppi.

I DIGITAL FOTO för alla nr 13 skriver vi att MP980 saknar trådlöst nätverk. Det stämmer inte. Den nya toppmodellen har i stort sett alla funktioner, inklusive trådlöst nätverk. Vi beklagar felet.

Tillgång till allt

Beställ Bonnier Digital Foto och få fri tillgång till Prylguiden, Fördelszonen, ditt eget fotoalbum och hundratals fotokurser.
Beställ Bonnier Digital Foto

Läs mera om

Årets bästa erbjudande!

Få 2 nummer av Digital FOTO + Bluetooth-hörlurar. Du sparar 713,80 kronor och får tillgång till en uppsjö av extra online-förmåner.

Årets bästa erbjudande!

> Beställ här

Fördelszonen!


Nu får alla våra läsare tillgång till exklusiva videor, smarta tips, kurser, program och testbilder samlade i vår splitternya Fördelszon.
Besök Fördelszonen

Gratis nyhetsbrev

Skriv in e-postadress och klicka på "Beställ":

Allt om Nikon

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Besök Fördelszonen

Nya online-förmåner bestående av videor, ...

GoPro HERO4 kamera

Vad är en GoPro kamera? Är de vattentäta? Kan ...

Se alla PLUS-fördelar

Beställ Digital Foto för alla och få tillgång ...

Bli vän med Digital Foto för alla på Facebook

Bli vän med Nordens största fototidning. Var ...

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Bonnier DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International A/S | Juridisk information | Kontakta oss