Cookie- och Sekretesspolicy
Ambarella iOne

Avancerat operativsystem till kameran

En ny processor för kamerabruk öppnar för operativsystemet Android i kommande kameramodeller. Android används redan i så kallade smartphones, datorlika mobiltelefoner, och kommer att göra det möjligt att köra avancerade program i kameran.

  • 29.12.2010

Det är processortillverkaren Ambarella som släpper proessorn iOne SoC, som är av samma typ som processorerna i mobiltelefoner och som därför kan använda operativsystemet Android. Därmed kommer man att kunna köra bland annat bildbehandlings- och videoredigeringsprogram i kameran. Tack vare processorn kommer man även att kunna skicka videoklipp till exempelvis Youtube eller bildtjänster via ett trådlöst nätverk.

Processorn är förberedd för kameror med upp till 32,0 megapixlar och kommer att kunna hantera 30 bilder på vardera 5,0 megapixlar per sekund. Dessutom kan man spela in video i Full HD med 60 bilder per sekund – till och med i 3D. Det blir spännande att se om någon av kameratillverkarna lanserar kameror med den nya processorn under 2011.

Tillgång till allt

Beställ Bonnier Digital Foto och få fri tillgång till Prylguiden, Fördelszonen, ditt eget fotoalbum och hundratals fotokurser.
Beställ Bonnier Digital Foto

Årets bästa erbjudande!

Få 2 nummer av Digital FOTO + Bluetooth-hörlurar. Du sparar 713,80 kronor och får tillgång till en uppsjö av extra online-förmåner.

Årets bästa erbjudande!

> Beställ här

Fördelszonen!


Nu får alla våra läsare tillgång till exklusiva videor, smarta tips, kurser, program och testbilder samlade i vår splitternya Fördelszon.
Besök Fördelszonen

Gratis nyhetsbrev

Skriv in e-postadress och klicka på "Beställ":

Allt om Nikon

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Besök Fördelszonen

Nya online-förmåner bestående av videor, ...

GoPro HERO4 kamera

Vad är en GoPro kamera? Är de vattentäta? Kan ...

Se alla PLUS-fördelar

Beställ Digital Foto för alla och få tillgång ...

Bli vän med Digital Foto för alla på Facebook

Bli vän med Nordens största fototidning. Var ...

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Bonnier DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International A/S | Juridisk information | Kontakta oss