Cookie- och Sekretesspolicy
Adobe Photoshop Lightroom 3

Äntligen Lightroom 3

Efter över ett halvår med betaversioner har Adobe äntligen släppt den färdiga versionen av Photoshop Lightroom 3. Här finns massor av godis för ivriga fotoentusiaster, och man får spännande nyheter som inte var med i den första betaversionen.

  • 08.06.2010

Det går nu att få ännu bättre bildkvalitet i råbilder tack vare nya algoritmer i råkonverteraren. Bland annat är brusreduceringen starkt förbättrad, så att man nu kan ta bort både färgbrus och kornighet utan att detaljåtergivningen försämras. Ett nytt skärpefilter ska dessutom ge bättre resultat än i tidigare versioner.

En lång rad objektivfel förpassas till historien för gott. Lightroom har nämligen fått samma linskorrigeringsmodul som finns i nya Photoshop CS5. Programmet korrigerar alltså kromatisk aberration, som ger färgade kanter längs kontrastrika övergångar, missteckning, som gör raka linjer krökta, och vinjettering, som ger mörka bildhörn. Funktionen bygger på tester som Adobe har gjort av ett stort antal kombinationer av kamerahus och objektiv. Om din kombination inte finns bland Adobes tester kan du själv skapa en profil eller justera manuellt.

Bland de andra nyheterna i programmet finns möjligheten att ansluta kameran till datorn och använda Lightroom som utlösarknapp. Så fort man har tagit en bild överförs den till Lightrooms bibliotek. Även importdelen har uppdaterats och är nu snabbare och mer användarvänlig. Dessutom kan man importera videoinspelningar från systemkameror till Lightrooms bibliotek, så att man kan organisera dem med exempelvis sökord. Priset föväntas bli 3275 kronor, och en uppgradering från Lightroom 1 kostar 1275 kronor.

Tillgång till allt

Beställ Bonnier Digital Foto och få fri tillgång till Prylguiden, Fördelszonen, ditt eget fotoalbum och hundratals fotokurser.
Beställ Bonnier Digital Foto

Läs mera om

Årets bästa erbjudande!

Få 2 nummer av Digital FOTO + Bluetooth-hörlurar. Du sparar 713,80 kronor och får tillgång till en uppsjö av extra online-förmåner.

Årets bästa erbjudande!

> Beställ här

Fördelszonen!


Nu får alla våra läsare tillgång till exklusiva videor, smarta tips, kurser, program och testbilder samlade i vår splitternya Fördelszon.
Besök Fördelszonen

Gratis nyhetsbrev

Skriv in e-postadress och klicka på "Beställ":

Allt om Nikon

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Besök Fördelszonen

Nya online-förmåner bestående av videor, ...

GoPro HERO4 kamera

Vad är en GoPro kamera? Är de vattentäta? Kan ...

Se alla PLUS-fördelar

Beställ Digital Foto för alla och få tillgång ...

Bli vän med Digital Foto för alla på Facebook

Bli vän med Nordens största fototidning. Var ...

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Bonnier DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International A/S | Juridisk information | Kontakta oss