Cookie- och Sekretesspolicy
Fujifilm FinePix Real 3D W1

Äntligen kommer 3D-kameran

Redan på Photokina-mässan i Köln för ett år sedan såg vi prototypen på Fujifilms nya 3D-kamera, och vi har lidit av sömnproblem ända sedan dess...

  • 09.09.2009

Men nu är väntan äntligen över, och vi kan på allvar börja leka med FinePix REAL 3D W1, som är världens första 3D-digitalkamera som inte kräver specialglasögon. Bilderna kan visas både på kamerans speciella skärm och på en 8,0-tums bildram som Fujifilm har tillverkat för ändamålet. Dessutom går det att beställa speciella 3D-utskrifter på papper, som skrivs ut med ett lager av mikroskopiska linser som skapar 3D-effekten. Kameran är utrustad med hela två objektiv och två bildsensorer som exponerar motivet från två olika vinklar. När bilderna sedan läggs samman i kameran uppstår 3D-effekten. Det innebär också att man kan ta vanliga bilder i 2D med två olika brännvidder eller två olika kamerainställningar samtidigt. Även priset är flerdimensionellt; kameran kan köpas i paket tillsammans med fotoramen för 11 000 kronor, så man får verkligen betala för de nya 3D-funktionerna. Men om bara nyheten lever upp till förhoppningarna från prototypen vi såg förra året har vi mycket att se fram emot – i dubbel och trippel bemärkelse.

Tillgång till allt

Beställ Bonnier Digital Foto och få fri tillgång till Prylguiden, Fördelszonen, ditt eget fotoalbum och hundratals fotokurser.
Beställ Bonnier Digital Foto

Årets bästa erbjudande!

Få 2 nummer av Digital FOTO + Bluetooth-hörlurar. Du sparar 713,80 kronor och får tillgång till en uppsjö av extra online-förmåner.

Årets bästa erbjudande!

> Beställ här

Fördelszonen!


Nu får alla våra läsare tillgång till exklusiva videor, smarta tips, kurser, program och testbilder samlade i vår splitternya Fördelszon.
Besök Fördelszonen

Gratis nyhetsbrev

Skriv in e-postadress och klicka på "Beställ":

Allt om Nikon

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Besök Fördelszonen

Nya online-förmåner bestående av videor, ...

GoPro HERO4 kamera

Vad är en GoPro kamera? Är de vattentäta? Kan ...

Se alla PLUS-fördelar

Beställ Digital Foto för alla och få tillgång ...

Bli vän med Digital Foto för alla på Facebook

Bli vän med Nordens största fototidning. Var ...

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Bonnier DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International A/S | Juridisk information | Kontakta oss