Cookie- och Sekretesspolicy

10x zoom i fickformat

För drygt ett halvt år sedan lanserade Fujifi lm kameran Finepix F200EXR, den första som var försedd med den nya bildsensorn Super CCD EXR. Här sitter pixlarna i ett speciellt önster som gör att färg och ljus i varje pixel alltid mäts av två fotodioder, vilket är en fördel i svagt ljus. En annan fördel med denna sensortyp är att den kan ta två versioner av samma motiv med olika exponeringar, så att bilderna får fl er detaljer i både högdagrar och skuggor.

  • 21.08.2009

Den smarta bildsensorn kommer nu i kompaktkameran Finepix F70EXR, där ljuskänsligheten går ända upp till ISO 12800 om man låter kameran blanda pixlarna på ett nytt smart sätt. Filstorleken reduceras visserligen en aning, men bruset blir lågt.

Fujifi lm F70EXR har 10,0 megapixlar och 10x optisk zoom, vilket kan jämföras med 12,0 megapixlar och 5x optisk zoom i toppmodellen F200EXR. Det stora zoomomfånget täcker brännvidder från 27 till 270 mm. Lcd-skärmen på 2,7 tum har en upplösning på 30000 punkter. Optisk sökare saknas. Det fi nns 12 olika motivprogram, bland annat för porträtt, landskap, sport, solnedgångar och blommor.

Vidare är kameran utrustad med bildstabilisering och ansiktssökning. Det går att spela in video i en upplösningpå 640 x 480 pixlar med 30 bilder per sekund.
Finepix F70EXR har ett rekommenderat pris på 3795 kronor.

Tillgång till allt

Beställ Bonnier Digital Foto och få fri tillgång till Prylguiden, Fördelszonen, ditt eget fotoalbum och hundratals fotokurser.
Beställ Bonnier Digital Foto

Årets bästa erbjudande!

Få 2 nummer av Digital FOTO + Bluetooth-hörlurar. Du sparar 713,80 kronor och får tillgång till en uppsjö av extra online-förmåner.

Årets bästa erbjudande!

> Beställ här

Fördelszonen!


Nu får alla våra läsare tillgång till exklusiva videor, smarta tips, kurser, program och testbilder samlade i vår splitternya Fördelszon.
Besök Fördelszonen

Gratis nyhetsbrev

Skriv in e-postadress och klicka på "Beställ":

Allt om Nikon

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Besök Fördelszonen

Nya online-förmåner bestående av videor, ...

GoPro HERO4 kamera

Vad är en GoPro kamera? Är de vattentäta? Kan ...

Se alla PLUS-fördelar

Beställ Digital Foto för alla och få tillgång ...

Bli vän med Digital Foto för alla på Facebook

Bli vän med Nordens största fototidning. Var ...

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Bonnier DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International A/S | Juridisk information | Kontakta oss