Cookie- och Sekretesspolicy
Corel Paintshop Pro X5

Smartare HDR med Paintshop Pro X5

Kanadensiska Corel har lanserat en ny version av bildbehandlingsprogrammet Paintshop Pro. Och i X5 finns det bland annat goda nyheter för HDR-entusiasterna.

  • 07.09.2012

HDR-bilder består normalt av flera exponeringar som man sätter ihop så att det syns detaljer i både skuggor och högdagrar. Men har man fotat i råformat går det också att klara med en enda exponering. Det kräver dock normalt både tid och kraft i bildbehandlingen, men nu har Corel gjort det lätt att skapa en HDR-bild av med bara en enda råfil som underlag.

Med funktionen Single RAW Photo gör den nya versionen X5 av Paintshop Pro tre versioner av samma bild, med var sin ljusstyrka. Efteråt läggs de tre bilderna samman till en enda HDR-bild. Programmets vanliga HDR-funktion har också förbättrats med bland annat flera förinställningar.

Organiseringsdelen har också fått en översyn med bland annat ansiktsigenkänning, och med nya Retro Lab kan man snabbt förse en bild med effekten av att vara tagen med en gammal analog kamera. Programmet kan köpas redan nu och kostar 650 kronor.

Tillgång till allt

Beställ Bonnier Digital Foto och få fri tillgång till Prylguiden, Fördelszonen, ditt eget fotoalbum och hundratals fotokurser.
Beställ Bonnier Digital Foto

Läs mera om

Årets bästa erbjudande!

Få 2 nummer av Digital FOTO + Bluetooth-hörlurar. Du sparar 713,80 kronor och får tillgång till en uppsjö av extra online-förmåner.

Årets bästa erbjudande!

> Beställ här

Fördelszonen!


Nu får alla våra läsare tillgång till exklusiva videor, smarta tips, kurser, program och testbilder samlade i vår splitternya Fördelszon.
Besök Fördelszonen

Gratis nyhetsbrev

Skriv in e-postadress och klicka på "Beställ":

Allt om Nikon

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Besök Fördelszonen

Nya online-förmåner bestående av videor, ...

GoPro HERO4 kamera

Vad är en GoPro kamera? Är de vattentäta? Kan ...

Se alla PLUS-fördelar

Beställ Digital Foto för alla och få tillgång ...

Bli vän med Digital Foto för alla på Facebook

Bli vän med Nordens största fototidning. Var ...

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Bonnier DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International A/S | Juridisk information | Kontakta oss