Cookie- och Sekretesspolicy

Slut med Apples Aperture

Apple slutar uppenbarligen med att utveckla sitt fotoprogram för entusiaster och professionelle, men deras nästa fotoprogram är på väg.

  • 30.06.2014

I början av juni arrangerade Apple en utvecklarkonferens där företaget också presenterade programmet Photos för arbete med bilder på både Mac OS X-datorer och mobila enheter med iOS. Och nu tyder det på att detta innebär ett farväl till det professionella programmet Aperture som bland annat omfattar en kraftfull råkonverterare.

Enligt webbplatsen The Loop slutar Apple nämligen att utveckla programmet i samband med övergången till Photos. När Photos för OS X kommer nästa år, kommer det dock att vara möjligt att överföra sina Aperture-bibliotek till det nya programmet, berättar företaget i en kommentar till The Loop.

Aperture lanserades först 2005 och fick senare konkurrens från Adobes Lightroom. Apple har under den senaste tiden inte varit särskilt aktiva med utvecklingen av Aperture, och den senaste större upplagan, version 3, lanserades 2010, men har dock fått mindre uppdateringar sedan dess.

Tillgång till allt

Beställ Bonnier Digital Foto och få fri tillgång till Prylguiden, Fördelszonen, ditt eget fotoalbum och hundratals fotokurser.
Beställ Bonnier Digital Foto

Årets bästa erbjudande!

Få 2 nummer av Digital FOTO + Bluetooth-hörlurar. Du sparar 713,80 kronor och får tillgång till en uppsjö av extra online-förmåner.

Årets bästa erbjudande!

> Beställ här

Fördelszonen!


Nu får alla våra läsare tillgång till exklusiva videor, smarta tips, kurser, program och testbilder samlade i vår splitternya Fördelszon.
Besök Fördelszonen

Gratis nyhetsbrev

Skriv in e-postadress och klicka på "Beställ":

Allt om Nikon

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Besök Fördelszonen

Nya online-förmåner bestående av videor, ...

GoPro HERO4 kamera

Vad är en GoPro kamera? Är de vattentäta? Kan ...

Se alla PLUS-fördelar

Beställ Digital Foto för alla och få tillgång ...

Bli vän med Digital Foto för alla på Facebook

Bli vän med Nordens största fototidning. Var ...

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Bonnier DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International A/S | Juridisk information | Kontakta oss