Cookie- och Sekretesspolicy

Snart kan du prata med Photoshop

Adobe och University of Michigan har arbetat med nya sätt att kommunicera med bildbehandlingsprogram, och nu presenterar de intressanta möjligheter i en ny video.

  • 14.02.2013

När vi i DIGITAL FOTO för alla nr 16/2012 skrev en artikel om framtidens Photoshop, beskrev vi bland annat hur man kommer att kunna styra programmet med rösten för att utföra bildbehandlingsarbeten, och nu verkar det som att tekniken snart är redo för detta steg.

Adobe Research och University of Michigan har arbetat med att använda både rösten och fingrarna för bildbehandling, och nu presenterar de resultatet i en video. I videon visar de en app för bildbehandling vid namn PixelTone. Här kan man t.ex. markera en blus med fingret och säga till programmet ”Det här är en blus”, varpå man kan be appen byta färg på blusen. Sedan kan man välja färg med hjälp av ett skjutreglage.

Man kan också peka på ett ansikte och berätta för appen vem personen är. Sedan kan man med rösten be programmet att göra en viss person ljusare. Du kan se videon här.

Tillgång till allt

Beställ Bonnier Digital Foto och få fri tillgång till Prylguiden, Fördelszonen, ditt eget fotoalbum och hundratals fotokurser.
Beställ Bonnier Digital Foto

Läs mera om

Årets bästa erbjudande!

Få 2 nummer av Digital FOTO + Bluetooth-hörlurar. Du sparar 713,80 kronor och får tillgång till en uppsjö av extra online-förmåner.

Årets bästa erbjudande!

> Beställ här

Fördelszonen!


Nu får alla våra läsare tillgång till exklusiva videor, smarta tips, kurser, program och testbilder samlade i vår splitternya Fördelszon.
Besök Fördelszonen

Gratis nyhetsbrev

Skriv in e-postadress och klicka på "Beställ":

Allt om Nikon

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Besök Fördelszonen

Nya online-förmåner bestående av videor, ...

GoPro HERO4 kamera

Vad är en GoPro kamera? Är de vattentäta? Kan ...

Se alla PLUS-fördelar

Beställ Digital Foto för alla och få tillgång ...

Bli vän med Digital Foto för alla på Facebook

Bli vän med Nordens största fototidning. Var ...

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Bonnier DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International A/S | Juridisk information | Kontakta oss