Cookie- och Sekretesspolicy

Photoshop CS6 med godbitar till fotoentusiasten

Du kan redan nu prova nästa version av världens bästa bildbehandlingsprogram - och det finns många starka nyheter.

  • 23.03.2012

Adobe har just släppt en så kallad betaversion av Photoshop CS6, så att man gratis ska kunna prova många av de spännande funktioner som kommer att finnas i den färdiga versionen. Först och främst märker man att användargränssnittet nu har blivit mörkare. Det kan till och med ändras till en ljusare variant. Men programmet har också blivit snabbare, då grafikkortet i din dator nu i än högre grad kan hjälpa till att klara de tunga uppgifterna.

Det nya filtret Adaptive Wide Angle är en present till alla med extrem vidvinkel, då funktionen gör det enkelt och effektivt att avlägsna missteckning och störtande linjer på ett intelligent sätt. En annan godbit är den nya filteruppsättningen Blur Gallery, där man enkelt kan göra bara vissa områden i bilden oskarpa och t.ex. blixtsnabbt skapa en tilt/shift-effekt.

Adobe har trollat vidare med sin Content Aware-teknik. Med verktyget Content Aware kan man nu markera ett objekt, t.ex. ett träd, och dra det till ett nytt ställe i bilden, och så

fyller Photoshop CS6 automatiskt det tomma området med naturliga detaljer. Content Aware fungerar nu också tillsammans med verktyget Lappa.

Det har också blivit mycket lättare att välja ut exempelvis hudtoner när porträttet kan förbättras. Det klarar en funktion i Color Range automatiskt. En annan stor nyhet är att man nu kan redigera och skapa videofilm direkt i Photoshop. Här du du både lägga till övergångar och texteffekter innan du exporterar det färdiga klippet. Du kan hämta den splitter nya betaversionen här.

Tillgång till allt

Beställ Bonnier Digital Foto och få fri tillgång till Prylguiden, Fördelszonen, ditt eget fotoalbum och hundratals fotokurser.
Beställ Bonnier Digital Foto

Läs mera om

Årets bästa erbjudande!

Få 2 nummer av Digital FOTO + Bluetooth-hörlurar. Du sparar 713,80 kronor och får tillgång till en uppsjö av extra online-förmåner.

Årets bästa erbjudande!

> Beställ här

Fördelszonen!


Nu får alla våra läsare tillgång till exklusiva videor, smarta tips, kurser, program och testbilder samlade i vår splitternya Fördelszon.
Besök Fördelszonen

Gratis nyhetsbrev

Skriv in e-postadress och klicka på "Beställ":

Allt om Nikon

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Besök Fördelszonen

Nya online-förmåner bestående av videor, ...

GoPro HERO4 kamera

Vad är en GoPro kamera? Är de vattentäta? Kan ...

Se alla PLUS-fördelar

Beställ Digital Foto för alla och få tillgång ...

Bli vän med Digital Foto för alla på Facebook

Bli vän med Nordens största fototidning. Var ...

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Bonnier DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International A/S | Juridisk information | Kontakta oss