Cookie- och Sekretesspolicy
Adobe ger ut ännu ett antal uppdateringar

Personanpassa Photoshop

Med hjälp av en ny funktion kan man spara personliga inställningar, penslar, teckensnitt, färger med mera, så att de är tillgängliga i lika hög grad oberoende av vilken enhet du jobbar på. Programmet omfattar nu också användbara funktioner som integrerar din mobil.

  • 07.10.2014

Adobe har uppfunnit en så kallad Kreativ profil där man kan spara teckensnitt, filer, penslar och mycket mer, och som följer en från app till app, oavsett vilken maskin eller enhet som du jobbar på. Det är en enda av en rad uppdateringar av Adobes program, som nyss har släppts.

En annan fiffig funktion är möjligheten att göra figurer och penslar utifrån en bild. Man kan helt enkelt ta en bild av ett motiv man ser i stan med sin smarttelefon eller rita något själv och fotografera det, så gör appen om det till en pensel i appen Brush CC eller en figur i skalbar vektorgrafik med appen Shape CC. Det enda som krävs är att bilden har hög kontrast, så att tekniken kan frilägga figuren.

Dessutom kan du nu även använda Color CC, som på samma vis fångar en färg och sparar den i din färgpalett.

De tre apparna får sällskap av Photoshop Sketch, som är inbyggd i Photoshop CC och Illustrator CC, där man kan måla med en rad nya kreativa penslar och även göra sina egna.

Utöver detta har det gjorts mindre uppdateringar till mobilversionen av Lightroom, där andra nu kan lägga till kommentarer till delade bilder, och så har Adobe lanserat en utvecklingsapp som gör det enkelt för it-kunniga att göra flera appar till Adobes universum. Denna app heter Creative SDK beta.

Tillgång till allt

Beställ Bonnier Digital Foto och få fri tillgång till Prylguiden, Fördelszonen, ditt eget fotoalbum och hundratals fotokurser.
Beställ Bonnier Digital Foto

Läs mera om

Årets bästa erbjudande!

Få 2 nummer av Digital FOTO + Bluetooth-hörlurar. Du sparar 713,80 kronor och får tillgång till en uppsjö av extra online-förmåner.

Årets bästa erbjudande!

> Beställ här

Fördelszonen!


Nu får alla våra läsare tillgång till exklusiva videor, smarta tips, kurser, program och testbilder samlade i vår splitternya Fördelszon.
Besök Fördelszonen

Gratis nyhetsbrev

Skriv in e-postadress och klicka på "Beställ":

Allt om Nikon

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Besök Fördelszonen

Nya online-förmåner bestående av videor, ...

GoPro HERO4 kamera

Vad är en GoPro kamera? Är de vattentäta? Kan ...

Se alla PLUS-fördelar

Beställ Digital Foto för alla och få tillgång ...

Bli vän med Digital Foto för alla på Facebook

Bli vän med Nordens största fototidning. Var ...

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Bonnier DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International A/S | Juridisk information | Kontakta oss