Cookie- och Sekretesspolicy

Öppna råfilerna från din Nikon D750

Det är dags för goda nyheter för alla som tar bilder i råformat med alldeles nya kameror som Nikon D750 och Sony Alpha 5100. Nu kan filerna nämligen öppnas i Photoshop, och så har det tillkommit en bra nyhet för alla med 4K-skärm.

  • 03.10.2014

Adobe har just uppdaterat råkonverteraren i Photoshop till version 8.7 med en rad trevliga nyheter. Detta är en så kallad Release Candidate, det vill säga en preliminär version som dock sägs fungera utan problem.

Den största nyheten är att du nu kan öppna råfiler från helt nya kameror som Nikon D750, Sony Alpha 5100, Fujifilm X30 och Leica V-Lux. Det har även tillkommit fler objektivprofiler för automatisk rättning av optiska fel. Det gäller bl.a. Tokina AT-X 116 PRO DX-II 11-16mm F2.8, Sony FE 16-35mm F4 ZA OSS och Sony DT 18-55mm F3.5-5.6 SAM.

Ladda ner uppdateringen nu
Råkonverteraren har nu också optimerats för användning på 4K-skärmar, så att texten i användargränssnittet inte längre är så liten och svårläst. Camera Raw 8.7 Release Candidate installeras inte automatiskt. Du måste hämta den här till Photoshop CS6 och här till Photoshop CC och CC 2014.

Tillgång till allt

Beställ Bonnier Digital Foto och få fri tillgång till Prylguiden, Fördelszonen, ditt eget fotoalbum och hundratals fotokurser.
Beställ Bonnier Digital Foto

Läs mera om

Årets bästa erbjudande!

Få 2 nummer av Digital FOTO + Bluetooth-hörlurar. Du sparar 713,80 kronor och får tillgång till en uppsjö av extra online-förmåner.

Årets bästa erbjudande!

> Beställ här

Fördelszonen!


Nu får alla våra läsare tillgång till exklusiva videor, smarta tips, kurser, program och testbilder samlade i vår splitternya Fördelszon.
Besök Fördelszonen

Gratis nyhetsbrev

Skriv in e-postadress och klicka på "Beställ":

Allt om Nikon

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Besök Fördelszonen

Nya online-förmåner bestående av videor, ...

GoPro HERO4 kamera

Vad är en GoPro kamera? Är de vattentäta? Kan ...

Se alla PLUS-fördelar

Beställ Digital Foto för alla och få tillgång ...

Bli vän med Digital Foto för alla på Facebook

Bli vän med Nordens största fototidning. Var ...

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Bonnier DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International A/S | Juridisk information | Kontakta oss