Cookie- och Sekretesspolicy

Öppna råfiler från de senaste kamerorna

Det har kommit en ny råkonverterare till Photoshop, så att du redan nu kan öppna råfiler från splitter nya modeller som Nikon D810. Och så har det tillkommit goda nyheter till Sony-entusiasterna.

  • 21.07.2014

Adobe har just uppdaterat råkonverteraren till Photoshop till version 8.6 med en rad godbitar. Det rör sig om en så kallad Release Candidate, det vill säga en preliminär version som dock sägs fungera utan problem.

Den största nyheten är att du nu kan öppna råfiler från de alldeles nya kamerorna Nikon D810 och Panasonic Lumix DMC-FZ1000. Dessutom får Sony-folket goda nyheter i och med att man nu kan välja mellan olika kameraprofiler till Sony DSC-RX100 III, Sony Alpha7S och Sony Alpha77 II.

Det har även tillkommit flera objektivprofiler så att de optiska felen kan rättas automatiskt. Det gäller t.ex. för nya Canon EF-S 10-18mm F4.5-5.6 IS STM, Canon EF 16-35mm F4.0L IS USM och Nikon 1 NIKKOR VR 70-300mm F4.5 – 5.6.

Det har dessutom tillkommit lite extra godis för användare av Sony Alpha-kameror, i form av er objektivprofiler för bl.a. Sigma 18-35mm F1.8 DC HSM A, Sony 100mm F2.8 MACRO, Sony 70-200mm F2.8G och Sony 70-400mm F4.0-5.6 G SSM II.

Camera Raw 8.6 Release Candidate installeras inte automatiskt. Du måste hämta den här till Photoshop CS6 och här till Photoshop CC och CC 2014.

Tillgång till allt

Beställ Bonnier Digital Foto och få fri tillgång till Prylguiden, Fördelszonen, ditt eget fotoalbum och hundratals fotokurser.
Beställ Bonnier Digital Foto

Läs mera om

Årets bästa erbjudande!

Få 2 nummer av Digital FOTO + Bluetooth-hörlurar. Du sparar 713,80 kronor och får tillgång till en uppsjö av extra online-förmåner.

Årets bästa erbjudande!

> Beställ här

Fördelszonen!


Nu får alla våra läsare tillgång till exklusiva videor, smarta tips, kurser, program och testbilder samlade i vår splitternya Fördelszon.
Besök Fördelszonen

Gratis nyhetsbrev

Skriv in e-postadress och klicka på "Beställ":

Allt om Nikon

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Besök Fördelszonen

Nya online-förmåner bestående av videor, ...

GoPro HERO4 kamera

Vad är en GoPro kamera? Är de vattentäta? Kan ...

Se alla PLUS-fördelar

Beställ Digital Foto för alla och få tillgång ...

Bli vän med Digital Foto för alla på Facebook

Bli vän med Nordens största fototidning. Var ...

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Bonnier DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International A/S | Juridisk information | Kontakta oss