Cookie- och Sekretesspolicy

Nytt liv till bilden i Photoshop

Om landskapsbilden har blivit litet för trist kan du förse dem med en konstnärlig effekt i Photoshop genom att spela ena sidan så att resultatet blir symmetriskt på bägge sidor. Här skapar vi också en stark färgtoning med råkonverteraren.

  • 17.11.2013

Ladda ner filen här.

Det ger en kul och surrealistisk effekt att spegla en bild så att den blir symmetrisk på bägge sidor. Här har vi använt en landskapsbild där träden speglas, men du kan använda många olika bilder till ändamålet. Resultatet blir dock bäst om formerna är organiska, t.ex. träd, växter och liknande.

Vi gör också bilden svartvit och lägger till en toning för att öka den konstnärliga effekten. Även om bilden är en jpeg-fil kan vi använda Photoshops råkonverterare, Camera Raw, för att justera färger och konstrast samt tillföra en kornighet. I råkonverteraren använder vi funktionen Delad toning för att göra bildens mörka områden litet blåaktiga och de ljusa områdena lätt gula. I artikeln genomgår vi alla moment steg för steg, så att du enkelt ser hur du tar fram effekten.

Tillgång till allt

Beställ Bonnier Digital Foto och få fri tillgång till Prylguiden, Fördelszonen, ditt eget fotoalbum och hundratals fotokurser.
Beställ Bonnier Digital Foto

Årets bästa erbjudande!

Få 2 nummer av Digital FOTO + Bluetooth-hörlurar. Du sparar 713,80 kronor och får tillgång till en uppsjö av extra online-förmåner.

Årets bästa erbjudande!

> Beställ här

Fördelszonen!


Nu får alla våra läsare tillgång till exklusiva videor, smarta tips, kurser, program och testbilder samlade i vår splitternya Fördelszon.
Besök Fördelszonen

Gratis nyhetsbrev

Skriv in e-postadress och klicka på "Beställ":

Allt om Nikon

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Besök Fördelszonen

Nya online-förmåner bestående av videor, ...

GoPro HERO4 kamera

Vad är en GoPro kamera? Är de vattentäta? Kan ...

Se alla PLUS-fördelar

Beställ Digital Foto för alla och få tillgång ...

Bli vän med Digital Foto för alla på Facebook

Bli vän med Nordens största fototidning. Var ...

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Bonnier DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International A/S | Juridisk information | Kontakta oss