Cookie- och Sekretesspolicy
Den perfekte mannen via Photoshop

Hur ser den perfekte mannen ut?

19 olika grafiska formgivare från hela världen fick i uppgift att göra en man attraktiv för sitt lands befolkning med hjälp av Photoshop. Resultatet är minst sagt tankeväckande.

  • 19.02.2016

Hur ser en attraktiv man ut i Serbien, USA och Bangladesh? Eller snarare, hur förändras den här mannen efter en sväng i Photoshop för att bli attraktiv i respektive land?

Det bestämde sig Superdrug Online Doctor för att ta reda på. De skickade den här bilden av en helt vanlig, genomsnittlig man till 19 grafiska formgivare – elva kvinnor och åtta män – och bad dem sätta i gång med att photoshoppa.

Uppgiften var enkel: "Photoshoppa och retuschera den här mannen så att han blir mer attraktiv i ögonen på ditt lands invånare." De fick redigera allt, men de fick helst inte klä på honom, eftersom syftet var fokus på kroppen.

Förändringarna är intressanta – allt från hudfärg, ansiktsdrag och frisyr till mer eller mindre drastiska justeringar av modellens vikt och muskulatur. En formgivare har till och med försett modellen med en tatuering.

Den perfekte mannen via Photoshop

"Vår studie visar att 40 procent av männen i England känner press från tv och tidningar att ha en perfekt kropp, vilket har en negativ inverkan på hur de ser sig själva och andra", säger läkaren bakom studien, som hoppas att de här bilderna ska hjälpa män att acceptera att män ser olika ut.

Det är Superdrug Online Doctor som har genomfört studien. Läs mer: www.onlinedoctor.superdrug.com

Tillgång till allt

Beställ Bonnier Digital Foto och få fri tillgång till Prylguiden, Fördelszonen, ditt eget fotoalbum och hundratals fotokurser.
Beställ Bonnier Digital Foto

Läs mera om

Årets bästa erbjudande!

Få 2 nummer av Digital FOTO + Bluetooth-hörlurar. Du sparar 713,80 kronor och får tillgång till en uppsjö av extra online-förmåner.

Årets bästa erbjudande!

> Beställ här

Fördelszonen!


Nu får alla våra läsare tillgång till exklusiva videor, smarta tips, kurser, program och testbilder samlade i vår splitternya Fördelszon.
Besök Fördelszonen

Gratis nyhetsbrev

Skriv in e-postadress och klicka på "Beställ":

Allt om Nikon

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Besök Fördelszonen

Nya online-förmåner bestående av videor, ...

GoPro HERO4 kamera

Vad är en GoPro kamera? Är de vattentäta? Kan ...

Se alla PLUS-fördelar

Beställ Digital Foto för alla och få tillgång ...

Bli vän med Digital Foto för alla på Facebook

Bli vän med Nordens största fototidning. Var ...

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Bonnier DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International A/S | Juridisk information | Kontakta oss