Cookie- och Sekretesspolicy

Blanda två motiv

När man plåtade med film var det populärt att ta två bilder ovanpå varandra utan att föra fram filmen. Det gav en speciell effekt med en mix av de två motiven, och den kan du efterlikna i Photoshop CC.

  • 03.06.2014

Ladda ner filen här.

På den tiden då man fotograferade analogt kunde man uppnå roliga effekter genom att dubbelexponera. Det gjorde man genom att ta en bild och låta bli att mata fram filmen. Då kunde man ta en ny bild ovanpå den gamla, så att båda syntes i den färdiga bilden. Vissa digitalkameror har samma möjligheter i dag, men det är mycket lättare att skapa effekten i Photoshop, där man fritt kan välja motiv utifrån alla bilder man har i arkivet. Här har man också utmärkta möjligheter att välja vilka områden i de två bilderna som ska dominera. Det gör man genom att ändra blandningsläge och måla med en pensel i de områden som ska dämpas. T.ex. kan man göra fina porträtt där ansiktet fylls i av blommor. Här är det en fördel om porträttet är taget mot en enfärgad bakgrund som går att frilägga.

Tillgång till allt

Beställ Bonnier Digital Foto och få fri tillgång till Prylguiden, Fördelszonen, ditt eget fotoalbum och hundratals fotokurser.
Beställ Bonnier Digital Foto

Årets bästa erbjudande!

Få 2 nummer av Digital FOTO + Bluetooth-hörlurar. Du sparar 713,80 kronor och får tillgång till en uppsjö av extra online-förmåner.

Årets bästa erbjudande!

> Beställ här

Fördelszonen!


Nu får alla våra läsare tillgång till exklusiva videor, smarta tips, kurser, program och testbilder samlade i vår splitternya Fördelszon.
Besök Fördelszonen

Gratis nyhetsbrev

Skriv in e-postadress och klicka på "Beställ":

Allt om Nikon

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Besök Fördelszonen

Nya online-förmåner bestående av videor, ...

GoPro HERO4 kamera

Vad är en GoPro kamera? Är de vattentäta? Kan ...

Se alla PLUS-fördelar

Beställ Digital Foto för alla och få tillgång ...

Bli vän med Digital Foto för alla på Facebook

Bli vän med Nordens största fototidning. Var ...

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Bonnier DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International A/S | Juridisk information | Kontakta oss