Cookie- och Sekretesspolicy

Testa Lightroom 5 i dag

Adobe har släppt en betaversion av nästa version av Lightroom som du själv kan testa. Bland nyheterna hittar vi avancerad kloning och ovala justeringar.

  • 24.04.2013

Du kan redan nu testa några av de intressanta funktionerna som kommer i Lightroom 5. Adobe är klara med en så kallad betaversion, det vill säga en preliminär version som används för att testa nyheterna innan den färdiga version 5 lanseras.

Bland de intressantaste funktionerna är möjligheten att klona utvalda områden. I Lightroom 4 kan man i dag bara avlägsna cirkelformade områden, vilket begränsar effekten till att framför allt ta bort dammfläckar. Men i nästa version kan man med nyheten Advanced Healing Brush måla fritt över de oönskade områdena och ta bort dem genom att bestämma var detaljerna ska hämtas ifrån.

Med Radial Gradient kan man göra ovala justeringar på bilderna. Till skillnad från det befintliga verktyget Adjustment Brush kan man ända effekten till resten av bilden, så att man kan t.ex. lätt lägga fokus på ett bestämt område genom att göra resten mörkare. Man kan också ändra formen på sin justering så att den blir cirkelformig eller oval.

Bland de andra nyheterna märks funktionen Upright, som automatiskt rätar upp bilder med sneda horisonter eller byggnader med störtande linjer. Och så har det tillkommit den användbara funktionen Smart Previews som gör att du kan jobba med bildkatalogen utan att ha åtkomst till originalfilerna. Det är särskilt praktiskt om man vill bildbehandla på resande fot men inte har plats för hela bildsamlingen på den bärbara datorn. Du kan ladda ner betaversionen av Lightroom 5 här.

Tillgång till allt

Beställ Bonnier Digital Foto och få fri tillgång till Prylguiden, Fördelszonen, ditt eget fotoalbum och hundratals fotokurser.
Beställ Bonnier Digital Foto

Årets bästa erbjudande!

Få 2 nummer av Digital FOTO + Bluetooth-hörlurar. Du sparar 713,80 kronor och får tillgång till en uppsjö av extra online-förmåner.

Årets bästa erbjudande!

> Beställ här

Fördelszonen!


Nu får alla våra läsare tillgång till exklusiva videor, smarta tips, kurser, program och testbilder samlade i vår splitternya Fördelszon.
Besök Fördelszonen

Gratis nyhetsbrev

Skriv in e-postadress och klicka på "Beställ":

Allt om Nikon

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Besök Fördelszonen

Nya online-förmåner bestående av videor, ...

GoPro HERO4 kamera

Vad är en GoPro kamera? Är de vattentäta? Kan ...

Se alla PLUS-fördelar

Beställ Digital Foto för alla och få tillgång ...

Bli vän med Digital Foto för alla på Facebook

Bli vän med Nordens största fototidning. Var ...

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Bonnier DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International A/S | Juridisk information | Kontakta oss