Cookie- och Sekretesspolicy

Prova de starka nyheterna i Lightroom 4

Hämta en gratis betaversion och få glädje av alla förbättringarna i dag.

  • By: Fotomesser and PMA@CES
  • 10.01.2012

Adobe har kommit långt med nästa version av Lightroom, och sin vana trogen ger de oss möjlighet att kolla de spännande funktionerna i en gratis så kallad betaversion. Det rör sig alltså om en tillfällig version som kanske inte är 100 stabil och knappast har alla de funktioner som den slutliga versionen kommer att innehålla.

Men det finns all anledning att sätta tänderna i betaversionen, för den har starka förbättringar att leka med, som kan ge dig snyggare bilder här och nu. T.ex. har funktionerna för att rädda högdagrar och ljusa upp skuggiga områden blivit bättre, och nu kan man t.o.m. använda dem selektivt på motivet med justeringspenseln. Den kan man också använda för att måla en viss vitbalans på utvalda bildpartier, och man kan även ha den till att dämpa bruset på önskad plats.

Proffsen har äntligen fått sin önskad om en så kallad Soft proofing-funktion uppfylld i Lightroom, så att man kan se hur färgerna kommer att se ut på utskriften eller kolla om vissa färger inte går att skriva ut korrekt. Och så kan man slutligen använda kurvfunktionen separat på de tre färgkanalerna.

Det finns nu även in inbyggd världskarta, så att man kan dra nytta av gps-data, och det har blivit lätt att skapa fina fotoböcker. Videoentusiasterna har inte heller glömts bort. Du kan nämligen göra grundläggande justeringar av vitbalans, ljushet, kontrast och färger direkt från programmet. Du kan hämta betaversionen här.

Tillgång till allt

Beställ Bonnier Digital Foto och få fri tillgång till Prylguiden, Fördelszonen, ditt eget fotoalbum och hundratals fotokurser.
Beställ Bonnier Digital Foto

Läs mera om

Årets bästa erbjudande!

Få 2 nummer av Digital FOTO + Bluetooth-hörlurar. Du sparar 713,80 kronor och får tillgång till en uppsjö av extra online-förmåner.

Årets bästa erbjudande!

> Beställ här

Fördelszonen!


Nu får alla våra läsare tillgång till exklusiva videor, smarta tips, kurser, program och testbilder samlade i vår splitternya Fördelszon.
Besök Fördelszonen

Gratis nyhetsbrev

Skriv in e-postadress och klicka på "Beställ":

Allt om Nikon

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Besök Fördelszonen

Nya online-förmåner bestående av videor, ...

GoPro HERO4 kamera

Vad är en GoPro kamera? Är de vattentäta? Kan ...

Se alla PLUS-fördelar

Beställ Digital Foto för alla och få tillgång ...

Bli vän med Digital Foto för alla på Facebook

Bli vän med Nordens största fototidning. Var ...

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Bonnier DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International A/S | Juridisk information | Kontakta oss