Cookie- och Sekretesspolicy

Lätt övergång till Lightroom

Massor av fotoentusiaster har redan förklarat sin kärlek till Lightroom, så om även du överväger att byta upp dig från Elements har vi här den perfekta guiden för att ta steget – helt smärtfritt.

  • 25.12.2013

Ladda ner filen här.

Gamla vanor kan vara svåra att bryta, men ibland är belöningen så stor att man bara ska glädja sig åt förändringarna och göra det stora språnget. Precis så känns det när man går över till Lightroom.

Man kan jobba snabbare och effektivare än i Elements, då man t.ex. slipper rota runt i undermenyer eller funktioner. I Lightroom går det mesta att klara med några lättillgängliga skjutreglage, så bildbehandlingen blir aldrig något tidskrävande irritationsmoment. Dessutom är det just det där med bildkvaliteten. Om du fotar i råformat är Lightroom nämligen ett väldigt kliv uppåt, då alla slags justeringar görs direkt i råfilen. Då får du bland annat tillgång till mycket fler detaljer i skuggor och högdagrar, då man jobbar med bildens hela tonomfång på 14 bitar, medan de allra flesta funktioner i Elements bara jobbar i 8 bitar. Skillnaden motsvarar att ha 16 384 nyanser till förfogande jämfört med bara 256 i var och en av de tre färgkanalerna. Det syns verkligen när man väl börjar göra stora justeringar av ljusbalans, färger och kontrast.

Tillgång till allt

Beställ Bonnier Digital Foto och få fri tillgång till Prylguiden, Fördelszonen, ditt eget fotoalbum och hundratals fotokurser.
Beställ Bonnier Digital Foto

Årets bästa erbjudande!

Få 2 nummer av Digital FOTO + Bluetooth-hörlurar. Du sparar 713,80 kronor och får tillgång till en uppsjö av extra online-förmåner.

Årets bästa erbjudande!

> Beställ här

Fördelszonen!


Nu får alla våra läsare tillgång till exklusiva videor, smarta tips, kurser, program och testbilder samlade i vår splitternya Fördelszon.
Besök Fördelszonen

Gratis nyhetsbrev

Skriv in e-postadress och klicka på "Beställ":

Allt om Nikon

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Besök Fördelszonen

Nya online-förmåner bestående av videor, ...

GoPro HERO4 kamera

Vad är en GoPro kamera? Är de vattentäta? Kan ...

Se alla PLUS-fördelar

Beställ Digital Foto för alla och få tillgång ...

Bli vän med Digital Foto för alla på Facebook

Bli vän med Nordens största fototidning. Var ...

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Bonnier DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International A/S | Juridisk information | Kontakta oss