Cookie- och Sekretesspolicy

Den senaste Lightroom-versionen är klar

Den senaste versionen av Lightroom är nu på ingång, och Adobe lovar upp till tio gånger snabbare redigeringstid än tidigare.

  • 23.04.2015

Många har väntat länge, och nu är den senaste versionen av Adobes råkonverterare och bildredigeringsprogram Ligthroom äntligen klar. Den sjätte versionen har intressanta nya funktioner och förbättrade möjligheter.

För det första har hastigheten dragit iväg. Enligt Adobe kan du redigera dina bilder upp till tio gånger snabbare än tidigare, samtidigt som råkonverteringen är snabbare och man kan förhandsvisa bilder i hög upplösning utan väntetid.

För det andra har Lightroom 6 helt nya funktioner. Programmet har t.ex. fått en HRD Merge-funktion som ger möjlighet att kombinera bilder som har tagits med olika exponeringsinställningar, och en Panorama Merge-funktion som kan lägga samman flera bilder till en enda panoramabild. Lightroom 6 har också fått ansiktsigenkänning så att man snabbare och enklare kan kategorisera bilder av familj och vänner, och en ny videofunktion så att man kan göra bildspel med redigerade bilder, videor, musik och andra effekter.

Programmet kommer i två versioner – ett självständigt Lightroom 6 och Lightroom CC som är en del av abonnemanget Adeobe Creative Cloud som också ger åtkomst till bland annat Photoshop CC.

Lightroom CC kommer att vara en del av Creative Cloud Photography-planen som kostar 107,50 kr om månaden och Creative Cloud Complete-planen för 525 kr per månad. Lightroom 6 kan laddas ner från Adobe.se som en enskild produkt för pc/Mac för 1175 kr. Har man en äldre version av Lightroom klarar man sig undan med en uppgradering till Lightroom 6 för 625 kr.

Se nya Lightroom-videor här.

Tillgång till allt

Beställ Bonnier Digital Foto och få fri tillgång till Prylguiden, Fördelszonen, ditt eget fotoalbum och hundratals fotokurser.
Beställ Bonnier Digital Foto

Årets bästa erbjudande!

Få 2 nummer av Digital FOTO + Bluetooth-hörlurar. Du sparar 713,80 kronor och får tillgång till en uppsjö av extra online-förmåner.

Årets bästa erbjudande!

> Beställ här

Fördelszonen!


Nu får alla våra läsare tillgång till exklusiva videor, smarta tips, kurser, program och testbilder samlade i vår splitternya Fördelszon.
Besök Fördelszonen

Gratis nyhetsbrev

Skriv in e-postadress och klicka på "Beställ":

Allt om Nikon

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Besök Fördelszonen

Nya online-förmåner bestående av videor, ...

GoPro HERO4 kamera

Vad är en GoPro kamera? Är de vattentäta? Kan ...

Se alla PLUS-fördelar

Beställ Digital Foto för alla och få tillgång ...

Bli vän med Digital Foto för alla på Facebook

Bli vän med Nordens största fototidning. Var ...

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Bonnier DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International A/S | Juridisk information | Kontakta oss