Cookie- och Sekretesspolicy

Styr in färgerna på plats

I solens sista strålar blev vitbalansen helt knäpp i kameran, men det kan vi korrigera väldigt precist i Elements. Färgerna styr vi med ett justeringslager, och då är det lätt att eliminera den dominerande blå nyansen.

  • 11.10.2013

Ladda ner filen här.

I de allra flesta fall klarar sig kamerans automatiska vitbalans ganska bra. Färgerna brukar sitta, och det kan verka magiskt att kameran vet att solen skiner eller att du fotograferar inomhus där färgtemperaturen är helt annorlunda. Det är också komplicerade beräkningar och patenterade hemligheter som kamerorna använder för att räkna ut färgtemperaturen i det ljus som sensorn fångar in. En kamera som Olympus E-5 har till och med en dedikerad sensor på utsidan som mäter färgtemperaturen. Ändå händer det att din kamera kan bli lurad i svårt ljus och du får en bild där färgerna är helt åt skogen. I Photoshops råkonverterare är detta lyckligtvis ultralätt att korrigera med skjutreglaget Temperatur, men om du har fotat i jpeg och vill styra fägerna helt exakt får du ta till helt andra metoder.

Tillgång till allt

Beställ Bonnier Digital Foto och få fri tillgång till Prylguiden, Fördelszonen, ditt eget fotoalbum och hundratals fotokurser.
Beställ Bonnier Digital Foto

Årets bästa erbjudande!

Få 2 nummer av Digital FOTO + Bluetooth-hörlurar. Du sparar 713,80 kronor och får tillgång till en uppsjö av extra online-förmåner.

Årets bästa erbjudande!

> Beställ här

Fördelszonen!


Nu får alla våra läsare tillgång till exklusiva videor, smarta tips, kurser, program och testbilder samlade i vår splitternya Fördelszon.
Besök Fördelszonen

Gratis nyhetsbrev

Skriv in e-postadress och klicka på "Beställ":

Allt om Nikon

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Besök Fördelszonen

Nya online-förmåner bestående av videor, ...

GoPro HERO4 kamera

Vad är en GoPro kamera? Är de vattentäta? Kan ...

Se alla PLUS-fördelar

Beställ Digital Foto för alla och få tillgång ...

Bli vän med Digital Foto för alla på Facebook

Bli vän med Nordens största fototidning. Var ...

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Bonnier DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International A/S | Juridisk information | Kontakta oss