Cookie- och Sekretesspolicy

Grundläggande bildbehandling i Photoshop Elements

Med Photoshop Elements kan du enkelt justera en bild precis som du vill ha den. Här korrigerar vi kontrast, ljushet, färger och objektivfel. Dessutom får bilden en extra skärpa, och så har vi ett smart knep för att avlägsna dis i bakgrunden.

  • 06.02.2015

Ladda ner filen här.

Photoshop Elements har massor av möjligheter när man vill göra manipulationer, texter, inbjudningar och mycket annat, men oftast behöver man bara justera en bild så att den blir mer lik det motiv man hade framför sig när man tog bilden.

Här utgår vi ifrån de grundläggande funktionerna och korrigerar färger, ljushet och kontrast. Objektivet har dessutom förvrängt bilden något och gett den mörkare hörn, och det kan du också justera. I slutet får bilden en extra skärpning innan vi gör den disiga bakgrunden tydligare.

De verktyg och funktioner som vi använder här i kursen kan användas på alla dina bilder som du vill ska se perfekta ut. Beroende på bilden behöver du dock välja andra värden för exempelvis skjutreglagen.

Tillgång till allt

Beställ Bonnier Digital Foto och få fri tillgång till Prylguiden, Fördelszonen, ditt eget fotoalbum och hundratals fotokurser.
Beställ Bonnier Digital Foto

Årets bästa erbjudande!

Få 2 nummer av Digital FOTO + Bluetooth-hörlurar. Du sparar 713,80 kronor och får tillgång till en uppsjö av extra online-förmåner.

Årets bästa erbjudande!

> Beställ här

Fördelszonen!


Nu får alla våra läsare tillgång till exklusiva videor, smarta tips, kurser, program och testbilder samlade i vår splitternya Fördelszon.
Besök Fördelszonen

Gratis nyhetsbrev

Skriv in e-postadress och klicka på "Beställ":

Allt om Nikon

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Besök Fördelszonen

Nya online-förmåner bestående av videor, ...

GoPro HERO4 kamera

Vad är en GoPro kamera? Är de vattentäta? Kan ...

Se alla PLUS-fördelar

Beställ Digital Foto för alla och få tillgång ...

Bli vän med Digital Foto för alla på Facebook

Bli vän med Nordens största fototidning. Var ...

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Bonnier DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International A/S | Juridisk information | Kontakta oss