Cookie- och Sekretesspolicy

Frilägg perfekt med mask

Om ett störande element i bakgrunden ska ersättas ska man använda maser i stället för att radera direkt i bilden. Då kan man nämligen finputsa friläggningen och övergångarna intill perfektion.

  • 20.05.2014

Ladda ner filen här.

Man skulle kunna tro att den optimala lösningen är att gå loss med verktyget Bakgrundssuddgummi när något ska friläggas, men det är det inte. Problemet är att man då raderar pixlar direkt i bilden, och om man tar bort för många kan man inte bara få fram dem igen. Det är också en dålig lösning för att den gör det mycket svårt att finputsa övergångarna mellan originalbilden och en ny bakgrund så att det ser naturligt ut.

Man klarar uppgiften elegant och effektivt genom att använda masker i stället. Här fördärvar man inte en enda pixel, utan gör friläggningen genom att måla på masken. Det gör att man alltid kan gå tillbaka och korrigera ett fel eller finputsa övergångarna intill perfektion. Det vita området i masken visar motivet i det anknutna lagret, medan det svarta visar lagret under, och man kan lätt lägga in en ny bakgrund och finputsa masken så att ingen anar att man har lagt samman två olika bilder.

Tillgång till allt

Beställ Bonnier Digital Foto och få fri tillgång till Prylguiden, Fördelszonen, ditt eget fotoalbum och hundratals fotokurser.
Beställ Bonnier Digital Foto

Årets bästa erbjudande!

Få 2 nummer av Digital FOTO + Bluetooth-hörlurar. Du sparar 713,80 kronor och får tillgång till en uppsjö av extra online-förmåner.

Årets bästa erbjudande!

> Beställ här

Fördelszonen!


Nu får alla våra läsare tillgång till exklusiva videor, smarta tips, kurser, program och testbilder samlade i vår splitternya Fördelszon.
Besök Fördelszonen

Gratis nyhetsbrev

Skriv in e-postadress och klicka på "Beställ":

Allt om Nikon

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Besök Fördelszonen

Nya online-förmåner bestående av videor, ...

GoPro HERO4 kamera

Vad är en GoPro kamera? Är de vattentäta? Kan ...

Se alla PLUS-fördelar

Beställ Digital Foto för alla och få tillgång ...

Bli vän med Digital Foto för alla på Facebook

Bli vän med Nordens största fototidning. Var ...

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Bonnier DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International A/S | Juridisk information | Kontakta oss