Cookie- och Sekretesspolicy

Nytt HDR-program för kontrastfyllda motiv

Det ryska programföretaget AKVIS har släppt HDRFactory, som gör det lätt att sätta samman flera exponeringar av samma motiv.

  • 21.03.2011

De flesta fotoentusiaster känner till HDR-tekniken, som går ut på att man kan skapa mycket bättre bilder av ett motiv med stort kontrastomfång genom att kombinera flera exponeringar av motivet.

Till detta krävs speciell programvara om resultatet ska bli bra, och nu släpper även AKVIS sin variant, med namnet HDRFactory. Programmet kan automatiskt matcha de enskilda bilderna, om de inte är tagna från exakt samma position, och man kan reglera hur stor detaljrikedomen ska vara i högdagrar respektive skuggor.

Man kan spara sina justeringar som förinställningar och återanvända dem på andra bilder, och programmet kan öppna råfiler, vilket gör att man kan arbeta med bästa möjliga utgångsmaterial.

Om man köper den lite dyrare Deluxe-versionen kan man dessutom korrigera ett välkänt problem i HDR-bilder: rörliga element som inte befinner sig på samma ställe i motivet på alla exponeringarna. Det kan t.ex. handla om en bil som kör genom ett landskap. Här kan detta problem pareras genom att man helt enkelt målar på det oönskade elementet med en pensel.

HDRFactory finns som insticksprogram till Elements och Photoshop eller som ett fristående program. I Home-versionen kostar det 490 kronor, medan Deluxe kostar 690. Det finns till både Windows och Mac. Du kan hämta en provversion här.

Tillgång till allt

Beställ Bonnier Digital Foto och få fri tillgång till Prylguiden, Fördelszonen, ditt eget fotoalbum och hundratals fotokurser.
Beställ Bonnier Digital Foto

Årets bästa erbjudande!

Få 2 nummer av Digital FOTO + Bluetooth-hörlurar. Du sparar 713,80 kronor och får tillgång till en uppsjö av extra online-förmåner.

Årets bästa erbjudande!

> Beställ här

Fördelszonen!


Nu får alla våra läsare tillgång till exklusiva videor, smarta tips, kurser, program och testbilder samlade i vår splitternya Fördelszon.
Besök Fördelszonen

Gratis nyhetsbrev

Skriv in e-postadress och klicka på "Beställ":

Allt om Nikon

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Besök Fördelszonen

Nya online-förmåner bestående av videor, ...

GoPro HERO4 kamera

Vad är en GoPro kamera? Är de vattentäta? Kan ...

Se alla PLUS-fördelar

Beställ Digital Foto för alla och få tillgång ...

Bli vän med Digital Foto för alla på Facebook

Bli vän med Nordens största fototidning. Var ...

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Bonnier DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International A/S | Juridisk information | Kontakta oss