Cookie- och Sekretesspolicy
GIMP

Ny version av gratiskonkurrent till Photoshop

Bildbehandlingsprogrammet Gimp finns i en ny version 2.8, som bjuder på förbättrat användargränssnitt och ännu fler funktioner, som vi känner igen från Photoshop.

  • 11.05.2012

Vill du ha ett avancerat bildbehandlingsprogram som kan jobba med friläggningsbanor och justera färger och ljushet med kurvor, behöver du inte punga ut med flera tusen kronor. Gratisprogrammet Gimp bjuder på massor av professionella möjligheter och finns nu i en ny version.

Nu kan man välja att öppna programmet i ett enda fönster, så att paletter, verktygslåda och bilder inte ligger som var sitt individuellt fönster som tidigare. När man jobbar med många lager kan man gruppera dem precis som i Photoshop, så att man kan samla ihop flera lager i en mapp, vilket gör det mer överskådligt.

Det har också kommit ett nytt verktyg, som heter Cage Transform Tool, som gör det lättare att ändra form på objekt med. Gimp 2.8 har utvecklats av frivilliga och finns på en lång rad språk, däribland svenska. Du kan läsa mer om programmet här.

Tillgång till allt

Beställ Bonnier Digital Foto och få fri tillgång till Prylguiden, Fördelszonen, ditt eget fotoalbum och hundratals fotokurser.
Beställ Bonnier Digital Foto

Läs mera om

Årets bästa erbjudande!

Få 2 nummer av Digital FOTO + Bluetooth-hörlurar. Du sparar 713,80 kronor och får tillgång till en uppsjö av extra online-förmåner.

Årets bästa erbjudande!

> Beställ här

Fördelszonen!


Nu får alla våra läsare tillgång till exklusiva videor, smarta tips, kurser, program och testbilder samlade i vår splitternya Fördelszon.
Besök Fördelszonen

Gratis nyhetsbrev

Skriv in e-postadress och klicka på "Beställ":

Allt om Nikon

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Besök Fördelszonen

Nya online-förmåner bestående av videor, ...

GoPro HERO4 kamera

Vad är en GoPro kamera? Är de vattentäta? Kan ...

Se alla PLUS-fördelar

Beställ Digital Foto för alla och få tillgång ...

Bli vän med Digital Foto för alla på Facebook

Bli vän med Nordens största fototidning. Var ...

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Bonnier DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International A/S | Juridisk information | Kontakta oss